«Φοβήθηκα ότι παρουσιάζοντας το Survivor θα μου…»

Survivor

«Υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι’ αυτό το φαινόμενο, ο σημαντικότερος όμως είναι και αρκετά απλός – όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή: είναι ένα πολύ ενδιαφέρον τηλεοπτικό show, με δυνατό περιεχόμενο!».

Ο Σάκης Τανιμανίδης μίλησε για το Survivor σε συνέντευξη που έδωσε στο Down Town Κύπρου και αναφέρθηκε στους δύο λόγους που έπαιξαν ρόλο στο να παρουσιάσει το παιχνίδι επιβίωσης.

[dfp_ads id=236982]

Γιατί πιστεύεις πως τα 2/3 του κοινού σε Ελλάδα και Κύπρο παρακολουθεί τόσο φανατικά το «Survivor»; Μοιάζει πια με εθισμό…

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι’ αυτό το φαινόμενο, ο σημαντικότερος όμως είναι και αρκετά απλός – όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή: είναι ένα πολύ ενδιαφέρον τηλεοπτικό show, με δυνατό περιεχόμενο! Τα αθλήματα είναι ιδανικά φτιαγμένα για να καθηλώνουν τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες, οι σχέσεις των παικτών είναι αληθινές και ανθρώπινες, αλλά και οι εικόνες από τις τροπικές παραλίες της Καραϊβικής είναι μαγικές. Ένας δεύτερος λόγος, ή ίσως κάτι που δικαιολογεί τον πρώτο λόγο που ανέφερα πριν, είναι ότι, λόγω της κρίσης, εδώ και 7-8 χρόνια, δεν υπάρχει η δυνατότητα για μεγάλες παραγωγές κι έτσι το μάτι του τηλεθεατή έχει συνηθίσει σε μέτρια προγράμματα. Έρχεται τώρα, λοιπόν, μια παραγωγή που δεν είναι φτιαγμένη για τη μικρή ελληνική αγορά, αλλά για μια αρκετά μεγαλύτερη, στην Τουρκία. Σε αυτήν την παραγωγή κολλάει και η ελληνική version του «Survivor» κι έτσι έχουμε την τύχη να παρακολουθούμε στη χώρα μας ένα τηλεοπτικό προϊόν που κοστίζει αρκετά εκατομμύρια ευρώ και έχει όλα τα production values που συνοδεύουν αυτό το επίπεδο παραγωγής.

Η Άλκηστις Μαραγκουδάκη, διευθύντρια προγράμματος του ΣΚΑΙ, είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή της πως χρειάστηκαν αρκετές ώρες προκειμένου να σε πείσει να παρουσιάσεις το «Survivor». Γιατί είχες ενδοιασμούς;

Γιατί ποτέ δεν είχα δει τον εαυτό μου ως παρουσιαστή. Μέχρι και λίγους μήνες πριν έτρεχα μια εταιρία παραγωγής, με την οποία δουλεύαμε πάνω σε μια δική μου δημιουργία, το «World Party». Φοβήθηκα, λοιπόν, ότι παρουσιάζοντας το «Survivor» θα μου λείψει η αίσθηση της δημιουργίας και η αδρεναλίνη που έχει το κομμάτι της παραγωγής-επιχειρηματικότητας. Το ξανασκέφτηκα όμως και αποφάσισα, πρώτον, ότι μπορώ να τα κάνω παράλληλα, κι έτσι αυτή τη στιγμή μπορεί να βρίσκομαι στη Δομινικανή Δημοκρατία αλλά πίσω στην Αθήνα η εταιρία παραγωγής τρέχει κανονικά και ετοιμάζουμε νέα projects και, δεύτερον, θέλησα να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε κάτι καινούριο. Η αλήθεια είναι ότι και οι πέντε μήνες στην Καραϊβική βοήθησαν αρκετά στο να πω το «ναι» στην Άλκηστη, την οποία θέλω να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη της.