Φώτης Σεργουλόπουλος: «Δεν θεωρώ ότι το Survivor είναι…»

Φώτης Σεργουλόπουλος

«Και επειδή υπάρχει το Survivor; Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλη η υπόλοιπη τηλεόραση θα κατεβάσει ρολά;»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος λίγο καιρό πριν ξεκινήσει να κάθεται στην καρέκλα του κριτή στο YFSF, μιλά στο Tv Έθνος και στην Νάνσυ Νικολαΐδου για το ανταγωνιστικό Survivor και δηλώνει πως δεν θα έλεγε όχι στην παρουσίαση του.

[dfp_ads id=236982]

Το Your Face Sounds Familia κάνει πρεμιέρα, μόνο που η φετινή σεζόν δεν είναι σαν τις άλλες. Φέτος υπάρχει ο… τυφώνας Survivor στην τηλεοπτική ζωή μας! Και επειδή υπάρχει το Survivor; Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλη η υπόλοιπη τηλεόραση θα κατεβάσει ρολά;

Έχει προκαλέσει φρενίτιδα… Νομίζω πως αυτό το επίπεδο επιτυχίας ούτε στον ΣΚΑΪ δεν το περίμεναν.

Προσωπικά θεωρούσα ότι ήταν ένα παλιακό και ξεπερασμένο πρόγραμμα, που ναι μεν είχε μια δυναμική, όμως δεν περίμενα πως θα χτυπούσε 50άρια! Εγώ πάλι δεν θεωρούσα ότι ήταν παλιακό και ξεπερασμένο. Εδώ ο «Τροχός της Τύχης» που είναι ένα όντως παλιό τηλεοπτικό αμερικανικό πρόγραμμα, που οι παίκτες γυρίζουν τον τροχό ακόμα… χειροκίνητα, βλέπεις πως όταν στήνεται σωστά και ξαναλανσάρεται, σκίζει. Όσο για τη …φρενίτιδα, , όταν έρχεται στους δέκτες μας ένα πρόγραμμα με εντυπωσιακή εικόνα, ημίγυμνα κορμιά, ίντριγκες κι εντάσεις, ένα είναι σίγουρο. Θα κάνει επιτυχία.Όπως επίσης σίγουρο πως όποιος πεινάει έχει …νεύρα.

Επειδή οι καιροί έχουν αλλάξει και ζούμε τα χρόνια της κρίσης και σε μια Ελλάδα που πεινάει, δεν είναι φτηνό και προκλητικό να βλέπεις ανθρώπους να …τρώνε τις σάρκες τους» για ένα πιάτο κεφτεδάκια και να φωνάζουν πεινάω στα πλαίσια ενός τηλεοπτικού προγράμματος; Δεν το βλέπω καθόλου έτσι. Άλλο είναι η τηλεόραση, άλλο η κοινωνία. Η τηλεόραση σου κάνει διάφορες προτάσεις ψυχαγωγίας – όπου διαλέγεις και παίρνεις ό,τι εσύ θες, που έχεις στο χέρι σου το τηλεκοντρόλ – και η κοινωνία είναι η κοινωνία. Είναι η κανονική ζωή… Δεν περιμένεις να πάρεις κοινωνικά μηνύματα από το Survivor…. Είναι λάθος να μπερδεύουμε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα με το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Θα παρουσίαζες το Survivor; Ναι θα το παρουσίαζα, γιατί όχι; Δεν θεωρώ ότι το Survivor είναι πια τόσο κακό και…τρισάθλιο πρόγραμμα όσο θέλουν να λένε κάποιοι.