Φωτεινή Πιπιλή: «Η Βουλή του 2012 ήταν άθλια – Πολύ τσοκαρία!»

«Δε θέλω ο βουλευτής να συμπεριφέρεται σαν τον τελευταίο στο πεζοδρόμιο γιατί...»

Η Φωτεινή Πιπιλή μίλησε στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου και στο JoinUs για τη Βουλή, τους βουλευτές, το στυλ του Βαρουφάκη αλλά και τις μαϊμού chanel που είχαν προκαλέσει πολλά σχόλια…

Η Βουλή του 2012…

«Ξέρεις τι με ενοχλούσε; Για αυτό και αρθρογράφησα πριν τις εκλογές στην Καθημερινή με τον τίτλο «Θα υπάρξει χειρότερη Βουλή από του 12; Ήταν χάλια, ήταν άθλια η Βουλή, πολύ χαμηλό επίπεδο. Πολύ τσοκαρία χρυσό μου. Δηλαδή ήταν ένα πράγμα που έλεγα Χριστέ μου. Αυτό το πράγμα τώρα είναι ζήτημα αν έχει τελειώσει δημοτικό. Είναι δυνατόν να νομοθετεί; Ή να λέει όλες αυτές τις βλακείες; Δεν έχω δει ακόμα τη σύνθεση της νέας Βουλής, ελπίζω να μην είναι η τσοκαρία. Τσοκαρία είναι να καπνίζεις μέσα στη Βουλή και να πετάς το αποτσίγαρο στα μαρμάρινα πατώματα. Τσοκαρία είναι να μιλάει ο πρωθυπουργός και να χτυπάνε πενήντα κινητά. Τσοκαρία είναι το να αντιμετωπίζεις τον αντίπαλό σου σας έναν προδότη.

Δε θέλω ο βουλευτής να συμπεριφέρεται σαν τον τελευταίο στο πεζοδρόμιο γιατί όπως και να το κάνουμε είσαι ο αντιπρόσωπος του έθνους. Κι ο αντιπρόσωπος του έθνους είναι αυτός που σέβεται ο ψηφοφόρος, ή σεβόταν στο παρελθόν και έλεγα σε κάποιους συναδέλφους που τους συμπαθούσα, που ήρθαν στην αρχή με τα αμπέχονα, με τα σανδάλια «ρε παιδιά, στην εκκλησία ο φτωχός αγρότης πως πάει κάθε Κυριακή στο χωριό;»

Το στυλ του Βαρουφάκη

«Αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία πρώτα από όλα του Βαρουφάκη. Δεύτερον, ο Βαρουφάκης επειδή ήταν έτσι και πριν, αυτό ήταν το στυλ του, παίζει ρόλο. Ελπίζω ότι όταν θα φύγει αυτή η δημοσιότητα και να μπει ο κ. Βαρουφάκης στα πολύ δύσκολα, δεν θα είναι το στυλ που θα μετράει. Δηλαδή αν αναγκαστούμε ως κράτος μέσω της κυβέρνησης να βάλουμε τα πουκάμισα μέσα – μεταφορικά – δεν θα ξανασυζητηθεί αυτό το πράγμα.»

Οι μαϊμού chanel τσάντες…

«Έβλεπα ξαφνικά περιοδεύων θίασο από μαϊμού chanel, μαϊμού louis vuitton, μαϊμού hermes, και έλεγα «Χριστέ μου!» και μάλιστα ήταν από το χώρο αυτόν των προστάτιδων των φτωχών και αδυνάμων. Υπήρχε μια ενόχληση σε εμένα να βλέπω πονεμένες μανούλες του ελληνικού λαού που δε θα μπορούσαν να πάρουν την τσάντα και δικαίως και ούτε με απασχολεί, να μεταμφιέζονται σε κάτι το οποίο δεν ανήκαν έτσι κι αλλιώς και γνωρίζοντας ότι αυτά τα προϊόντα είναι όλα προϊόντα μαϊμού από λαθρεμπόριο. Η ξιπασιά και το δήθεν με ενοχλούσε. Δεν μπορείς να λες ότι εγώ είμαι Μερκελίστρια ή είμαι εθνικοπροδότρια και εσύ, η γυναίκα η οποία λές σε όλους τους άλλους ότι είμαστε προδότες και θα μας στείλεις στο Σύνταγμα να ξιπάζεσαι κουβαλώντας ένα προϊόν λαθρεμπορίας. Δε μπορείς να λες θα πατάξω τη φοροδιαφυγή και να πηγαίνεις να αγοράζεις γυαλιά πολυτελείας και να λές στην οπτικό επειδή τα γυαλιά κάνουν 600 ευρώ πόσα θα μου κόψεις χωρίς απόδειξη και να είσαι βουλευτής»