Formula 1: Το Γκραν Πριν των ΗΠΑ στην ΕΡΤ 2 και την ΕΡΤ HD

Formula 1

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 22:00.

To πρωτάθλημα της Formula 1 μεταφέρεται στις ΗΠΑ και στην πίστα του Όστιν στο Τέξας για τον 18ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2016.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Νίκο Ρόσμπεργκ φτάνει σ’ ένα Γκραν Πρι, ξέροντας ότι η τύχη του πρωταθλήματος είναι στα χέρια του. Έχοντας ένα προβάδισμα 33 βαθμών από το συναθλητή του στη Mercedes και συνδιεκδικητή του φετινού τίτλου Λιούις Χάμιλτον, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να τερματίσει δεύτερος στους τέσσερις εναπομείναντες αγώνες, ακόμη κι αν ο αντίπαλός του, τους κερδίσει όλους.

Red Bull και Ferrari θα είναι και πάλι εκεί για να εκμεταλλευτούν οποιοδήποτε πιθανό στραβοπάτημα της παντοδύναμης Mercedes, με την αυστριακή ομάδα να δείχνει πάντως ότι, στους τελευταίους αγώνες τουλάχιστον, έχει το προβάδισμα έναντι της Scuderia στη μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Το Γκραν Πρι των ΗΠΑ αρχίζει στις 22:00 ώρα Ελλάδας (14:00 τοπική ώρα), την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2, την ΕΡΤHD και διαδικτυακά από το www.ert.gr. Μία ώρα νωρίτερα (στις 21:00), θα προηγηθεί η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.

Στα μικρόφωνα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένοι στο στούντιο, ο Μάριος Ξανθάκος, αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Αναβάσεων και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.