Formula 1: Γκραν Πρι Βραζιλίας 2016

Formula 1

Σήμερα στις 18:00 στην ΕΡΤ 2 και την ΕΡΤ HD

To πρωτάθλημα της Formula 1 μεταφέρεται στη Βραζιλία και την πίστα του Ιντερλάγκος για τον 20ό και προτελευταίο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2016.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έχει την τύχη στα χέρια του, καθώς στο συγκεκριμένο αγώνα μπορεί να ανακηρυχθεί πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κερδίσει το Γκραν Πρι της Βραζιλίας -όπως έχει κάνει τις δύο τελευταίες φορές που έτρεξε στο Ιντερλάγκος- και το στέμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Formula 1 θα είναι δικό του, άσχετα από τη θέση που θα τερματίσει ο Λιούις Χάμιλτον στον αγώνα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Χάμιλτον δεν θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μη χάσει τον τίτλο. Εξάλλου, το «παιχνίδι δεν έχει τελειώσει» ακόμη για τον Βρετανό πιλότο. Αρκεί να κερδίσει και τους δύο εναπομείναντες αγώνες, ελπίζοντας παράλληλα ότι λίγη, από την πολλή ατυχία που είχε φέτος, θα «χτυπήσει» και το συναθλητή του.  Ωστόσο, αν αυτό δεν συμβεί και ο Ρόσμπεργκ τερματίσει δεύτερος και στους δύο αγώνες, τότε, ακόμη κι αν ο Χάμιλτον κερδίσει στη Βραζιλία και στο Άμπου Ντάμπι, απλά θα χάσει τον τίτλο.

Το Γκραν Πρι της Βραζιλίας θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, από την ΕΡΤ2, την ΕΡΤHD και διαδικτυακά από το www.ert.gr.

Μία ώρα νωρίτερα (στις 17:00), θα προηγηθεί η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.

Στα μικρόφωνα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένοι στο στούντιο, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr», και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.