Φοίβος Δεληβοριάς: «Αν υπάρχει μια αχίλλειος πτέρνα στα ριάλιτι είναι ότι…»

Φοίβος Δεληβοριάς

Ο Φοίβος Δεληβοριάς αποκαλύπτει πως έχει δεχτεί πρόταση να γίνει κριτής σε talent show.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς μίλησε στην εκπομπή «Επιτέλους Σαββατοκύριακο» και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως έχει δεχτεί και ο ίδιος πρόταση για να γίνει κριτής σε talent show. Γιατί δεν θα το έκανε;

«Δυο πράγματα πολύ κομβικά συνέβησαν στη δική μας τέχνη. Το ένα είναι ο θάνατος της δισκογραφίας. Κάποτε ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη σχέση σου με αυτόν που κάνει μουσική. Περίμενες να βγάλει τη νέα του δουλειά, πήγαινες στο δισκάδικο, την αγόραζες, την άκουγες χιλιάδες φορές, ταυτιζόσουν με τα τραγούδια. Όταν αυτό τελείωσε, οπότε η διαμεσολάβηση γινόταν μέσα από το youtube, που την ίδια στιγμή κοιτάς αυτό και ανοίγεις κι ένα tab και κοιτάς κάτι άλλο, σπάνια κολλάς με ένα τραγούδι ή αποκτάς μια σχέση σε αυτό. Και υπάρχουν και τα ριάλιτι, τα οποία ακριβώς επειδή είναι μεγάλη μηχανισμοί που κινούνται πάρα πολύ γρήγορα, σου δίνουν ένα boost στην αρχή σου, αλλά δεν μπορούν να εγγυηθούν και τη συνέχεια σου.

Μου έχουν κάνει κι εμένα πρόταση να γίνω κριτής σε talent show, αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι θα μπορούσα να προσφέρω σε αυτό. Εμένα προσωπικά θα μου χρειαζόταν περισσότερος χρόνος για να ασχοληθώ με ένα παιδί σοβαρά και να τον αναλάβω. Εμένα μου ταιριάζουν πιο πολύ αυτά τα θεάματα που φτιάχνω τα πιο οργανωμένα και θεατρικά. Δεν ξέρω αν θα ήμουν τόσο καλός στην τηλεόραση, στις ταχύτητες της, στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί. Πολλές φορές παρακολουθώ και πολλές φορές έχω δει παιδιά που αξίζουν. Αν υπάρχει μια αχίλλειος πτέρνα στα ριάλιτι είναι ότι δεν υπάρχουν και διαγωνισμοί δημιουργών. Έχουν βγει πάρα πολύ καλοί ερμηνευτές, αλλά αυτό που έχει ατροφήσει στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι είναι αυτοί που γράφουν τα τραγούδια.»