Φίλιππος Πλιάτσικας: «Την πήρα και την έβρισα»!

Φίλιππος Πλιάτσικας

«Έγραψε ότι οι Πυξ Λαξ για να παίξουν θέλουν σολομό, χαβιάρι και σαμπάνια».

Τον Φίλιππο Πλιάτσικα φιλοξένησε το απόγευμα της Κυριακής ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος στην εκπομπή JoinUs του ΣΚΑΙ. Ο γνωστός καλλιτέχνης μίλησε μεταξύ άλλων για…

…το αρχικό όνομα του συγκροτήματος πριν ονομαστούν  Πυξ- Λαξ:

Αλλάξαμε πολλά ονόματα. Πυξ- Λαξ ονομαστήκαμε όταν γράψαμε τον πρώτο δίσκο. Στο στούντιο βρήκαμε το όνομα. Είχαμε διάφορα ονόματα που δεν ήταν για παρουσίαση, όπως «Παναγία Βόηθα», «Κινούμενοι Στόχοι». Σε ένα μπαράκι κάπου στα Νέα Λιόσια ήταν η πρώτη συναυλία και είχε από κάτω 7 άτομα. Παραδόξως έμειναν μέχρι το τέλος. Παρά το γεγονός ότι είχε παίξει ένας κιθαρίστας την προηγούμενη μέρα ο οποίος είχε σπάσει το stage. Δεν το είχαμε δει εμείς που ήμασταν πιωμένοι, είχα πέσει εγώ μέσα στην τρύπα, είχε χτυπήσει η κιθάρα και ήμουν τόσο κόκκαλο που δεν μπορούσα να κουρδίσω. Και παίξαμε όλη τη συναυλία ξεκούρδιστοι.

…το δημοσίευμα που τον εξόργισε:

Αυτό που μας είχε εξοργίσει σαν μπάντα, ήταν όταν παίζαμε στο Φεστιβάλ Άρδα. Ο συγχωρεμένος Μάνος Ξυδούς είχε ένα πρόβλημα και έπρεπε να έχει προσεκτική διατροφή και εκεί είχαν μόνο σουβλάκια και λουκάνικα. Ζήτησε, λοιπόν, κάτι άλλο εκτός από λουκάνικα.  Και την επόμενη μέρα μια δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας έγραψε ότι οι Πυξ Λαξ για να παίξουν θέλουν σολομό, χαβιάρι και σαμπάνια. Την πήρα και την έβρισα. Η δημοσιογράφος μου απάντησε «οι διοργανωτές μου το είπαν».