Φασουλής κατά Κρανιδιώτη: «Ήταν αήθης η συμπεριφορά του. Είναι σχεδόν φασισμός…»

«Ο Μηνάς επέμενε, η κηδεία του, όποτε “φύγει” να…».

Συνέντευξη στην Κατερίνα Καραβάτου παραχώρησε ο Σταμάτης Φασουλής που μίλησε μεταξύ άλλων για τον Μηνά Χατζησάββα, αλλά και για τα σχόλια που έκανε ο Φαήλος Κρανιδιώτης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

«Είναι ένα σπάνιο παιδί ο Μηνάς, δεν θα χρησιμοποιήσω παρατατικό ακόμα, ούτε αόριστο. Δεν είχε πει ποτέ κακή κουβέντα για κανέναν. Ήταν ένα πλάσμα όλο φως. Ήταν πολύ φίλος, πολύ άνθρωπος, πάρα πολύ παιδί, μέχρι καχυποψίας. Μια φωτεινή ακτίνα για όλους μας. Το μόνο που με παρηγορεί είναι ότι “έφυγε” χωρίς να το καταλάβει. Γιατί εκείνο δεν θα το ήθελε καθόλου. Δεν θα ήθελε καθόλου να μην μπορεί να σκεφτεί, να μην μπορεί να περπατήσει. “Έφυγε” την ώρα που μίλαγε, χωρίς να καταλάβει τίποτα. Είναι μεγάλη έλλειψη. Ο Μηνάς επέμενε, η κηδεία του, όποτε “φύγει”, να “φύγει” σαν γιορτή. Αφού όλοι εκεί θα πάμε, να “φύγουμε” ωραία. Είχα προετοιμαστεί, είχα θωρακιστεί, είχα πάρει ηρεμιστικά. Δεν ήθελα να προσβάλω αυτό που ήθελε. Υπήρχαν, βέβαια, και στιγμές που ήταν δύσκολες».

Για το μήνυμα του Φαήλου Κρανιδιώτη στο facebook: «Ήταν αήθης η συμπεριφορά του. Ήταν ανατριχιαστικό, σκοταδιστικό. Δεν είναι τυχαίο το από που προέρχεται. Είναι σχεδόν φασισμός το να μην αφήνεις τον άλλον να κάνει αυτό που θέλει χωρίς να σε ενοχλεί. Να μην μπορείς να αφήσεις τον άλλον να ζει με ίσες ανθρώπινες συνθήκες, όπως εσύ. Κάνει κάτι που ενοχλεί εσένα προσωπικά; Εμένα περισσότερο με ενοχλούν αυτά που λέει αυτός, παρά οποιαδήποτε άλλη πράξη. Είναι δυνατόν; Και καλύπτεται πίσω από ένα κόμμα, το οποίο είναι χίλια κομμάτια. Και δεν είναι τυχαίο το ότι είναι χίλια κομμάτια, όταν έχει και τέτοιους ανθρώπους μέσα. Οι οποίοι δεν το βουλώνουν κιόλας, να σκάσουν, ήθελε να απαντήσει μετά, όταν ο Λιάγκας τον έβαλε στη θέση του. Και κάνοντας και ένα σεξιστικό σχόλιο ότι “αν η καλλίπυγος”. Η καλλίπυγος τον μάρανε, να πει “η καλλίπυγος” για την Φαίη. Δεν ντρεπόμαστε… Και μίλησε με τόσο χυδαίες λέξεις για πράγματα τόσο ιδιωτικά. “Αξύριστη χήρα”, δεν λέγεται αυτό το πράγμα».