Φαήλος Κρανιδιώτης: «Ο χαρακτηρισμός «αξύριστη χήρα» ήταν μαύρο χιούμορ – Δεν θα έπαιρνα τίποτα πίσω»

«Το να δώσεις ένα παιδί να το μεγαλώσουν δυο ομοφυλόφιλοι είναι ένα πείραμα που δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα.»

Για τον σάλο που προκλήθηκε μετά το σχόλιο του για τον σύντροφο του Μηνά Χατζησάββα, Κώστα Φαλελάκη, μίλησε στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

«Εγώ πιστεύω ότι εκφράζω αυτό που πιστεύει η σιωπηλή πλειοψηφία. Πιστεύω ότι είσαι ειλικρινής, αλλά πιστεύω ότι αν είχες και άλλη γνώμη δεν ξέρω αν θα μπορούσες να δουλέψεις στην τηλεόραση εύκολα. Εγώ έκρινα μια δημόσια συμπεριφορά, που ήταν ότι ένας άνθρωπος επί 69 χρόνια έχει επιλέξει να είναι γνωστός μόνο για το ταλέντο του και να μην προβάλει ποτέ, να μην έχει κάνει μισή δήλωση και ξαφνικά ακούω όλο αυτό το πράγμα. Αυτό έκρινα εγώ. Με μαύρο χιούμορ θα μου πεις; Αλλά στην Ελλάδα είμαστε. Δεν ασχολήθηκα ούτε με την σεξουαλική επιλογή οποιουδήποτε που είναι δικαίωμα του. Κι εγώ έχω στο περιβάλλον μου και φίλους και πελάτες που έχουν αυτόν τον σεξουαλικό προσανατολισμό και δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι η αντζέντα που υπάρχει πίσω από αυτό όταν προβάλλεται με αυτό τον τρόπο, από αυτούς που διαχειρίστηκαν. Το τρένο του συμφώνου συμβίωσης έχει από πίσω ένα βαγόνι που είναι η υιοθεσία. Εκεί υπάρχουν κάποια θέματα.»

«Δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι φασίστες από αυτούς που υποτίθεται θέλουν να υπερασπιστούν τη διαφορετικότητα, την οποία θέλουν να την επιβάλλουν ως κανονικότητα» ανέφερε σχολιάζοντας τα υβριστικά μηνύματα που δέχτηκε.

Για το θέμα της υιοθεσίας για την οποία δήλωσε ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως θα αποκλείεται για τους ομοφυλόφιλους: «Αυτό που είπες πριν για την υιοθεσία ξέρεις ποιανού τα δικαιώματα παραβιάζει; Του παιδιού. Διότι ένα παιδί που θα έπρεπε να δοθεί σε μια πυρηνική κλασσική οικογένεια, να έχει ένα πατρικό πρότυπο και ένα μητρικό πρότυπο το κάνεις να έχει μια ταυτότητα που θα λέει «Ιωάννης Παπαδόπουλος του Γεωργίου και του Δημητρίου. Είναι έτοιμη η κοινωνία να το αποδεχτεί; Σου μιλάω για το αξιακό πλαίσιο της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς ως έθνος έχουμε μια άλλη συγκρότηση. Το να δώσεις ένα παιδί να το μεγαλώσουν δυο ομοφυλόφιλοι είναι ένα πείραμα που δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα.»