Ευρυδίκη: «Με τον Γιώργο Θεοφάνους είμαστε σαν αδέλφια»

«Ένιωσα ότι κάτι έσπασε. Η οικογένεια μας...»

Η Ευρυδίκη μοιράζεται με το περιοδικό ΕΓΩ Weekly! όσα την δίδαξε η πορεία του χρόνου μιλώντας στον Γιάννη Βίτσα για τη σημερινή της σχέση με τον Γιώργο Θεοφάνους, με τον οποίο συνεργάζονται φέτος στο Music School, αλλά και το σοκ που έπαθε όταν έφυγε από τη ζωή η γιαγιά της.

Η σχέση σου με τον Γιώργο Θεοφάνους δείχνει πολύ αρμονική.

Είμαστε σαν αδέφια. Έχει περάσει σε άλλο επίπεδο η σχέση μας. ϊσως να οφείλεται στο ότι έχουμε ένα γιο μαζί και αντιμετωπίσαμε με μεγάλη ωριμότητα και υπευθυνότητα τα πάντα. Όταν έναν άνθρωπο τον γνωρίζεις από παιδί, κρατάς αυτή την εικόνα μέσα σου. Αγαπάς αυτό το παιδί, ανεξάρτητα αν διαπιστώνεις πως είναι διαφορετικά τα θέλω και οι ανάγκες σας.

Τον Μάϊο έφυγε η γιαγιά σου. Σε σημάδεψε η απώλεια της;

Ναι δυο χρόνια πριν είχαμε χάσει τον παππού. Επειδή η γιαγιά ζούσε ακόμη, αισθανόμασταν όλοι ότι έπρεπε να είμαστε δυνατοί για εκείνη. Πέρασα ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να πιστέψω  τι συνέβη. Οι δικοί μας άνθρωποι δεν έχουν ηλικία. Όσο και αν μεγαλώνουν, τους θέλουμε πάντα κοντά μας. Ένιωσα ότι κάτι έσπασε. Η οικογένεια μας δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

Η απώλεια σε μεγαλώνει. Νιώθεις ότι έχασες κάτι από τα παιδικά σου χρόνια;

Η απώλεια μπορεί να κοστίσει πάρα πολύ σε κάποιους ανθρώπους αν δεν καταφέρουν να σταθούν γρήγορα στα πόδια τους. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτός είναι ο κύκλος της ζωής. Αν σκεφτούμε ότι υπάρχει κάτι άλλο εκεί πέρα, ακόμα πιο όμορφο αοπό αυτό που ζούμε εδώ, θα χαιρόμαστε που φεύγουμε. Παρ’ όλα αυτά , πέρασα ένα μεγάλο διάστημα πένθους. Έχασα εντελώς τη φωνή μου. Δεν μπορούσα να μιλήσω. Έσπαγε η φωνή μου σε κάθε συλλαβή. Μου συνέβαινε επί ένα μήνα. Κάθε συλλαβή ήταν ένας στεναγμός.

Δείχνει ότι βίωσες έντονο σοκ.

Ναι. Δεν ήθελα να συμβεί. Κάποια πράγματα οφείλουμε να τα δεχόμαστε ως δεδομένα. Ίσως να είναι αυτό που πονάει περισσότερο. Παρότι είμαι από τη φύση μου χαρούμενος και αισιόδοξος άνθρωπος, πέρασα από τη φάση που τα έβλεπα όλα μαύρα.