Eurovision 2016 – Τελικός: Όλα έτοιμα για την 61η διοργάνωση – Με ποια σειρά εμφανίζονται οι χώρες;

Όλα έτοιμα για τον 61ο τελικό της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στην Globe Arena της Στοκχόλμης!

Η καρδιά της μουσικής χτυπάει απόψε το βράδυ στην Σουηδία και συγκεκριμένα στην Στοκχόλμη, όπου στις 22:00 θα ξεκινήσει ο μεγάλος τελικός του διαγωνισμού της Eurovision. Το ελληνικό ενδιαφέρον φέτος περιορίζεται στην συμμετοχή της Κύπρου, την οποία εκπροσωπούν οι Minus One με το τραγούδι «Alter Ego».

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στον τελικό της Eurovision, καθώς στον πρώτο ημιτελικό, οι Argo με μια αξιοπρεπή αλλά βγαλμένη από το χρονοντούλαπο εμφάνιση έμειναν πίσω από τις υπόλοιπες συμμετοχές που εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τις δυνατότητες της τεχνολογίας για να πραγματοποιήσουν εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης είναι η Ρωσία και ο Sergey Lazarev, σε μια συμμετοχή που έχει μπόλικο άρωμα Ελλάδας, καθώς τη μουσική και την σκηνοθεσία υπογράφουν οι Δημήτρης Κοντόπουλος και Φωκάς Ευαγγελινός αντίστοιχα.

Επίσης, αν η Ρωσία επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί, η Αυστραλία και η Ουκρανία φαίνεται πως θα παλέψουν για την δεύτερη θέση.