Eurovision 2016: «Όταν πας με τρεις και εξήντα, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι αυτό»

«Πρώτη φορά κουράστηκα τόσο...»

Η Μαρία Λυραράκη, η χορογράφος των Argo στην ελληνική αποστολή στη Eurovision μίλησε στην κάμερα του «Happy Day» για την κούραση των ημερών, την αρχική διάθεση της αποστολής αλλά και το μικρό μπάτζετ με το οποίο είχαν να δουλέψουν για το τελικό αποτέλεσμα.
 «Ήταν αρκετά κουραστικό και για εμένα και για εκείνους. Γιατί δουλέψαμε πάρα πολύ και πολλές ώρες. Βάλαμε τα κλάματα, γελάσαμε, σηκωθήκαμε, πέσαμε, είχε διάφορα για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Όντως δυσκολεύτηκαν γιατί όντως είναι αυτό που λες ότι δεν είχαν εμπειρία. Και εμπειρία να έχεις σε αυτό το stage πάλι θέλει κότσια για να σταθείς. Κάναμε πάρα πολλές πρόβες. Η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά κουράστηκα τόσο. Αλλά το μεγάλο στοίχημα σήμερα είναι να παίξουν με τις κάμερες, να το διασκεδάσουν, να δώσουν παραπάνω από το 100%. Και τους έχω πει κιόλας «Μακάρι να το κάνετε σα να είναι η τελευταία φορά».

Δεν έχουμε μεγάλες αλλαγές, μόνο στο χώρο. Δηλαδή, η Χριστίνα που ξεκινά να τραγουδάει την έβαλα λίγο πιο πίσω για να κάνει τη μεγαλύτερη πασαρέλα ενώ στις πρόβες πηγαίναν όλοι μαζί.

«Η αλήθεια είναι ότι πηγαίναμε εκεί με κατεβασμένο το κεφάλι. Ήμασταν, άντε πάμε μια βόλτα να δούμε και τη Στοκχόλμη. Ήταν καλό που μετά την πρώτη πρόβα είχαμε θετικές αντιδράσεις γιατί έδωσε θάρρος και μια ελπίδα. Έχει και καλά τραγούδια ο πρώτος ημιτελικός. Είναι όλες οι χώρες που δεν μας ψηφίζουν ποτέ, δεν είναι τα Βαλκάνια μέσα. Έχω δει και κάποιους άλλους που κάνουν πρόβα και άμα δεις τι κάνουν οι άλλοι… Υπάρχει και ένα μπάτζετ βέβαια. Όταν έχεις ένα μπάτζετ κάνεις παπάδες, όταν πας με τρεις και εξήντα, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι αυτό. Φαντάσου ότι πριν πόσα χρόνια λέγαμε, «θα είμαστε στη δεκάδα;» και τώρα λέμε «θα περάσουμε στον τελικό;». Η Ρωσία θέλει πολύ να το πάρει, έχει δώσει πολύ βάρος σε αυτό.»