Eurovision 2016: Η Δάφνη Μπόκοτα σχολιάζει το «Utopian Land» και τους … ερασιτέχνες «Argo»

Τι λέει για την απομάκρυνση της από τη Eurovision τη χρονιά που η Ελλάδα πήρε την πρωτιά;

Συνέντευξη στον Δημήτρη Παπανώτα και στην εκπομπή «Happy Day» έδωσε η Δαφνη Μπόκοτα μιλώντας για την τηλεόραση, την Eurovision και την απομάκρυνση της από την παρουσίασή της, όπως και την φετινή συμμετοχή των Argo με το Utopian Land.

«Μου λείπει πολύ η τηλεόραση όπως ήταν εκείνη την εποχή γιατί σήμερα η τηλεόραση δεν μου αρέσει. Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό αυτή η τηλεόραση. Η Eurovision έναν normal δρόμο δεν έχει βρει ποτέ. Τότε ήταν να τελειώνουμε, μετά έφυγε πήγε πάνω και έγινε όλα για τη Eurovision» σχολίασε η παρουσιάστρια. Ενώ αναφορικά με την επιλογή του συγκροτήματος «Argo» η ίδια λέει ότι θα είχε συμβουλέψει τον Διονύση Τσακνή…
«Θα τον είχα συμβουλέψει. Όταν πας στη Eurovision δεν θα πας με ερασιτέχνες. Άμα πας σε ένα διαγωνισμό, γκαρσονιού έστω δεν θα στείλεις ερασιτέχνη γκαρσόνι, θα στείλεις επαγγελματία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτα γιατί και οι ερασιτέχνες μπορεί να είναι εξαιρετικοί καλλιτέχνες. Την φετινή συμμετοχή την άκουσα όσο την ακούσαμε όλοι, λίγο. Τόσο λίγο ίσα για να καταλάβω. Σε αυτό το παράξενο πράγμα που λέγεται Eurovision ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου κάτσει. Δηλαδή, μην το δεις να πλασαριστεί και στην τριάδα, μπορεί να συμβεί και αυτό.»

Για την απομάκρυνση της από την παρουσίαση της Eurovision: «Με ενόχλησε όταν επέλεξαν άλλη για τη Eurovision, κυρίως γιατί διερρήχθησαν οι σχέσεις μου απότομα και άγαρμπα. Και ειδικά την εποχή που έγινε. Ήταν τη χρονιά της Παπαρίζου. Και ειδικά γιατί η Παπαρίζου ήταν δική μου πρόταση. Με ενόχλησε πολύ.»

Τι λέει για τους ηθοποιούς και τραγουδιστές που κάνουν παρουσίαση; «Διαφωνούσα πάντα με το να κάνουν οι ηθοποιοί παρουσίαση. Θεωρώ ότι είναι τελείως διαφορετικό πράγμα, ο ηθοποιός έχει μάθει να ενσαρκώνει ρόλο. Ο παρουσιαστής έχει μάθει να ενσαρκώνει τον εαυτό του. Ούτε ο τραγουδιστής μου αρέσει να κάνει παρουσίαση. Είναι διαφορετικοί ρόλοι. Στην Ελλάδα όπως και όλα τα υπόλοιπα τα έχουμε μπερδέψει. Είναι ειδικότητα ο παρουσιαστής. Εγώ δεν μπορώ να ενσαρκώσω ρόλο ίσως γιατί δεν είμαι ηθοποιός και δεν μπορώ να τραγουδήσω με άνεση πια γιατί δεν είμαι τραγουδίστρια αλλά άμα με βάλεις μπροστά στην κάμερα και μου πεις θα μου μιλήσεις τρία λεπτά, θα σου μιλήσω τρία λεπτά. Ο παρουσιαστής δεν είναι ένας ωραίος που στήνεται μπροστά στην κάμερα.»