Eurovision 2015: Χτύπησε κόκκινο στη ΝΕΡΙΤ η τηλεθέαση του Τελικού

Πάνω από 70% την ώρα της ανακοίνωσης του νικητή!

Ο 60ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision έφερε τον Σουηδό Mans Zelmerlow στην πρώτη θέση παρέα με τους… Ήρωές του. Επιτροπές και τηλεθεατές επαλήθευσαν τα προγνωστικά και η Eurovision το 2016 θα επιστρέψει στη Σουηδία. Πολλές μπαλάντες, υπέροχα γραφικά, αρκετά δάκρυα, μερικά φιλιά, λίγο κιτς και μια διοργάνωση ζηλευτή από την Αυστρία. Μπορεί η Μαρία Έλενα Κυριάκου να μην κατάφερε να φέρει μια καλή θέση στην Ελλάδα, έκανε όμως μια αξιοπρεπή εμφάνιση έχοντας απέναντι της μεγάλο ανταγωνισμό.

Δείτε εδώ όλα όσα έγιναν στη βραδιά του Τελικού της Eurovision!

Όπως και οι Έλληνες τηλεθεατές δεν απομακρύνονται εύκολα από την «παράδοση» να μαζεύονται σε παρέες και να παρακολουθούν τον διαγωνισμό της Eurovision. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen ο μέσος όρος τηλεθέασης στο σύνολο για τον Τελίκό της Eurovision ήταν 53,9%. Στο δυναμικό κοινό 15 – 44 ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν 61,7% με το ενδιαφέρον να αυξάνει σταδιακά από τις 22:00 το βράδυ που ξεκίνησε το υπερθέαμα που δημιούργησαν οι Αυστριακοί και να αγγίζει λίγο μετά τη μία το πρωί το 73,4%.

Κρίνοντας πάντως από το νικητήριο τραγούδι, αλλά και την εμπειρία των Σουηδών στη διοργάνωση, τη Eurovision του 2016 οι λάτρεις του διαγωνισμού θα την περιμένουν με λαχτάρα.

Λία Παππά

*Τα στοιχεία τηλεθέασης αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τη Eurovision!