Έτσι απλά… πρεμιέρα σήμερα στον ALPHA

Η εκπομπή που κάνει τα δύσκολα εύκολα επιστρέφει ανανεωμένη!

Προτάσεις με έμπνευση που κάνουν την καθημερινότητά μας πιο όμορφη και τις δραστηριότητες στο σπίτι πιο διασκεδαστικές. Προτάσεις που κεντρίζουν τη δημιουργική μας πλευρά και αποδεικνύουν ότι η φαντασία και το κέφι μπορούν να μεταμορφώσουν τη ζωή μας… «Έτσι απλά».

Η Κέλλυ Καρυπίδη, Installation artist, και η Φιλίππα Πασχαλίδου, Interior Designer, μας δείχνουν τρόπους για να κάνουμε τη ζωή μας στο σπίτι πιο εύκολη, όμορφη και λειτουργική. Παράλληλα, η εκπομπή μας δίνει χρήσιμα tips για οικονομία, οργάνωση, καθαρισμό και συντήρηση, ενώ ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου μαγειρεύει απλά, γρήγορα, και πάνω απ’ όλα νόστιμα. Επίσης, μας συμβουλεύει για το πώς μπορούμε να αξιοποιούμε τα υλικά μας αλλά και πώς να διαλέγουμε την καλή πρώτη ύλη.

Οι ιδέες τους εμπνέουν, λύνουν τα χέρια και μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε, με έναν διαφορετικό τρόπο, τις υποχρεώσεις στο σπίτι.

Κάθε Κυριακή στις 14:15, η εκπομπή θα ασχολείται με ένα διαφορετική θέμα, ενώ θα φιλοξενεί ένα πρόσωπο από το χώρο του design, της τέχνης, της μόδας και του κοσμήματος που θα αφηγείται τη δική του ενδιαφέρουσα πορεία.

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 14:15, η εκπομπή «Έτσι απλά» ασχολείται με την ανακύκλωση. Το πνεύμα της ανακύκλωσης και του «DIY» μας παρακινεί να μεταμορφώνουμε τα παλιά μας αντικείμενα, αντί να τα αντικαθιστούμε με νέα. Η Κέλλυ Καρυπίδη και η Φιλίππα Πασχαλίδου μετατρέπουν μια παλιά ξύλινη μπομπίνα για ηλεκτρικά καλώδια σε μια κομψή βιβλιοθήκη-τραπεζάκι. Πως κατασκευάζουμε έναν μοντέρνο πολυέλαιο από πλαστικά μπουκάλια και αντικείμενα; Πως ένα παλιό T-shirt μετατρέπεται σε ένα μοδάτο κολιέ; Ο Μιχάλης Νουρλόγλου αξιοποιεί το μπαγιάτικο ψωμί φτιάχνοντας μια τραγανή κρούστα για κοτόπουλο και ένα γρήγορο γλυκό.

O Ιταλός designer, εικαστικός καλλιτέχνης και σκηνογράφος Βαλεντίνο Μαρέγκο που ζει στην Ελλάδα και μεταξύ άλλων έχει σχεδιάσει την Ολυμπιακή δάδα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006, στο Τορίνο, μάς διηγείται τη δική του ιστορία στον κόσμο του design. Τέλος, χρήσιμα tips για οικονομία, οργάνωση και συντήρηση.