Έρχεται το Θρίλερ «Το φως του γκαζιού» στο Θέατρο Βεάκη

Το φως του γκαζιού

Οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Λεμπέση παρουσιάζουν το κλασικό αστυνομικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον «Το φως του γκαζιού» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν.

Υπόθεση:

Στο σκοτεινό Λονδίνο του 1890 κάθε βράδυ, όταν ο Τζακ πηγαίνει στην πόλη, η γυναίκα του η Μπέλλα μένει μόνη στο σπίτι και προσπαθεί να εξηγήσει τη μυστηριώδη εξαφάνιση αντικειμένων, τα βήματα που ακούγονται στον πάνω όροφο που είναι άδειος, και τις αυξομειώσεις που έχει το φως του γκαζιού. Μήπως τελικά έχει αρχίσει να τρελαίνεται; Η απειλή βρίσκεται στη φαντασία της ή μήπως αυτό το σπίτι κατοικείται από σκοτεινά μυστικά; Η απροσδόκητη εμφάνιση του αστυνομικού επιθεωρητή Ραφ θα φέρει στην επιφάνεια αποκαλύψεις που θα κλονίσουν τη σχέση του ζευγαριού.

Γραμμένο το 1938 από τον Πάτρικ Χάμιλτον, έναν από τους πιο φημισμένους συγγραφείς του εικοστού αιώνα, «Το φως του γκαζιού» ακολουθεί την παράδοση των σπουδαίων θρίλερ του Άλφρεντ Χίτσκοκ, της Άγκαθα Κρίστι και του Τζων Πρίστλεϋ – και ανακηρύσσεται ως ένα αριστούργημα του είδους του.

Στην Ελλάδα το έργο έτυχε πάντα πολύ θερμής υποδοχής όποτε παρουσιάστηκε στο θέατρο: πρώτη η Μαρίκα Κοτοπούλη, για ν’ ακολουθήσουν η Κατερίνα Ανδρεάδη, η Αντιγόνη Βαλάκου, η Μίρκα Παπακωνσταντινου, η Κάκια Αναλυτή και η Βάσια Παναγοπούλου. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την κινηματογραφική εκδοχή του έργου που απέσπασε επτά βραβεία Όσκαρ με την Ίνγκριντ Μπέργκμαν, τον Σαρλ Μπουαγέ και τον Τζόζεφ Κότεν – σε σκηνοθεσία Τζωρτζ Κιούκορ.
Παίζουν: Στέφανος Κυριακίδης (Τζακ), Τάνια Τρύπη (Μπέλλα), Παναγιώτης Πετράκης (Ραφ), Αλίκη Μπομποτά (Νάνσυ) και η Μελίνα Βαμβακά (Ελίζαμπεθ).

Διάρκεια παράστασης: 90′ λεπτά (Χωρίς διάλειμα)

Συντελεστές

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν
Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Τίφανη Δανιήλ
Φωτογραφίες: Νικόλας Κομίνης

Δημοσιες σχέσεις – προβολή: Μαργαρίτα Δρούτσα – 6942065888 mail: mdroutsa@gmail.com
Παραστάσεις στο Θέατρο Βεάκη:
Κάθε Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00

Γενική είσοδος 16 ευρώ

Ανέργων, φοιτητικό, παιδικό, ΑΜΕΑ 12 ευρώ