Ένας θρύλος του αθλητισμού στο Πάμε Πακέτο

Απόψε, στις 21:45, η Βίκυ Χατζηβασιλείου μας προσκαλεί να ανοίξουμε μαζί δύο πολύ ιδιαίτερα πακέτα που θα προκαλέσουν τα πιο δυνατά συναισθήματα.

Ο παραλήπτης του πρώτου πακέτου είναι ένας άνθρωπος θρύλος, ένας Έλληνας αθλητής, ο οποίος έκανε με τις επιδόσεις του τον κόσμο να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του στο Καλλιμάρμαρο στάδιο. Ο Γιώργος Παπαβασιλείου βγήκε νικητής μέσα από τις μεταπολεμικές κακουχίες και τις στερήσεις, μέσα από τα πέτρινα χρόνια του ελληνικού αθλητισμού και μεσουράνησε σε δύσκολες στιγμές, ενώ το 1955 αναδείχθηκε ο καλύτερος Έλληνας αθλητής στο αγώνισμα των 3.000μ. με φυσικά εμπόδια. Το να γίνεις πρωταθλητής Ελλάδας και Βαλκανίων, να συμμετάσχεις σε Ολυμπιάδες, να αποτελέσεις θρύλο, απαιτεί πείσμα και ήθος. Γι’ αυτό και η εκπομπή τον τιμά παραδίδοντάς του αυτό το πακέτο.

Ο Κωνσταντίνος, ο αποστολέας του δεύτερου πακέτου, είναι τελείως μόνος στον κόσμο. Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του, ενώ στερήθηκε και τη μητέρα του όταν τον έβαλε σε ίδρυμα, καθώς δεν μπορούσε να του προσφέρει, λόγω ανέχειας, ούτε τα στοιχειώδη. Έχουν περάσει σχεδόν 60 χρόνια και ο Κωνσταντίνος ακόμα περιμένει ένα μήνυμα από τον πατέρα του. Παράλληλα, κάνει και τη δική του έρευνα για εκείνον, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Ένα τηλεφώνημα σε συγγενικά του πρόσωπα πριν από κάποια χρόνια, τον αναστάτωσε. Ανακάλυψε ότι τα αδέλφια του τον αναζητούσαν, ωστόσο, δεν είχαν αφήσει στοιχεία επικοινωνίας. Στο άκουσμα της είδησης, ότι κάποιος τον ψάχνει, ο Κωνσταντίνος εισήχθη στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό. Έχοντας πλέον αποκατασταθεί η υγεία του, ψάχνει εκείνος τα αδέλφια του στέλνοντάς τους αυτό το πακέτο. Άραγε πως θα αντιδράσει όταν δει τις δύο αδελφές του να ανοίγουν το πακέτο; Μια ιστορία που θα αγγίξει τις πιο ευαίσθητες χορδές της ψυχή μας.