Elizabeth Pena: Πέθανε η πρωταγωνίστρια του «La Bamba»

Έφυγε στα 55 της χρόνια αφήνοντας πίσω της 35 χρόνια καριέρας σε πλήθος κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Γνωστή από την επιτυχία του 1987 «La Bamba», η Elizabeth Pena αρρώστησε και έφυγε στα 55 της χρόνια την περασμένη Τρίτη, χωρίς να δίνονται στη δημοσιότητα διευκρινήσεις για τα αίτια του θανάτου της.

Η ηθοποιός το 2013 είχε κάνει γκεστ στη δημοφιλή σειρά «Modern Family», ενώ αυτή την περίοδο υποδυόταν την Maritza Sandoval στην σειρά Matador.

Έχει εμφανιστεί ακόμα στην ταινία Αλεξίσφαιροι ντεντέκτιβ, στις σειρές Numbers, Without a trace, έχει δώσει τη φωνή της σε χαρακτήρες κκινουμένων σχεδίων, όπως στην ταινία Οι Απίθανοι.

Ο συμπρωταγωνιστής της στην ταινία La Bamba, Lou Diamond Phillips, έγραψε τα συλληπητρήρια του μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter: «Δεν έχω λόγια και είμαι συντετριμένος, μόλις έμαθα πως πέθανε η φίλη μου Elizabeth Pena, ήταν η δύναμη της ζωής, είναι δύσκολο αν το πιστεψεις. Η Elizabeth δεν ήταν μόνο καταπληκτική ηθοποιός, ήταν ο πιο ζωντανός και υπέροχος άνθρωπος που γνώριζα. Οι προσευχές μου για την οικογένεια της.