Ελένη Μενεγάκη: «Η αγωνία μου ήταν πιο μεγάλη από οποιαδήποτε φορά στη ζωή μου»

«Η εκπομπή που μπορεί να έχει το όνομα μου αλλά δεν μου ανήκει. Είναι δικιά μου όσο είμαι εδώ. Όταν δεν θα είμαι εδώ δε θα είναι πια δικιά μου.»
Η Ελένη Μενεγάκη επέστρεψε στο πλατό του Alpha μετά την απουσία της για τον ερχομό του τέταρτου παιδιού της και καλησπέρισε και πάλι τους τηλεθεατές, αφιερώνοντας λίγο χρόνο στην έναρξη μονάχα για εκείνους, για τους οποίους είχε ένα μεγάλο ευχαριστω. Συγκινημένη η παρουσιάστρια εκμυστηρεύτηκε την αγωνία που ζούσε καθημερινά μέχρι τον ερχομό της κόρης της.

«Με το καλό ο Μάιος, με το καλό το καλοκαίρι που έρχεται και ελπίζω να φέρει σε όλους σας και ροζ, γαλάζια, πορτοκαλιά, ωραία παστέλ χρώματα που να πλημμυρίσουν την ψυχή σας σε τέτοια διάθεση. Είμαι πάλι εδώ. Αυτά τα μαγικά πως τα κάνω στη ζωή μου τόσα χρόνια δεν ξέρω. Ήθελα σήμερα να ξεκινήσω λίγο μόνη, διότι πρέπει να πούμε ορισμένα πράγματα μαζί και πρέπει να τα πούμε χωρίς να παρασυρθώ από τους φίλους μου, δηλαδή τους συνεργάτες μου και από όλη αυτή την πανηγυρική διάθεση που είχαν όλες αυτές τις τελευταίες μέρες μέχρι να ξαναεπιστρέψω στο πλατό μας. Εννοείται πως θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, ήταν η πρώτη φορά που κράτησαν εντελώς μόνοι τους την εκπομπή. Ήμουν βεβαία ότι όλα θα κυλήσουν καταπλητικά, όμορφα ευχάριστα, χαρούμενα αγαπησιάρικα. Ξέρω ότι σας έλειψα και ξέρω ότι τους έλειψα. Αλλά όπως πολύ καλά γνωρίζετε κι εσείς αυτές τις μέρες δε τις πήρα για να κάνω διακοπές. Ίσα, ίσα. Εσείς οι γυναίκες που έχετε αποκτήσει παιδί ξέρετε πως είναι όταν επιστρέφεις στο σπίτι σου με το μωρό σου. Εκεί δεν υπάρχει τίποτα άλλο, παρά μόνο αυτό κι εσύ. Οπότε ο εαυτος σου μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, αν και δεν νομίζω ότι το προσέχει κανείς γιατί το μόνο που προσέχεις είναι το αυτό.

Φέτος ήταν μια χρονιά αλλιώτικη από τις προηγούμενες για εμένα. Έχω ξαναπεί ότι μπορεί να μη μιλάμε, να μην μπορώ ή να μη θέλω κάποια πράγματα να τα πω δημόσια μέσα από αυτή την εκπομπή που μπορεί να έχει το όνομα μου αλλά δεν μου ανήκει. Είναι δικιά μου όσο είμαι εδώ. Όταν δεν θα είμαι εδώ δε θα είναι πια δικιά μου. Ανήκει στο κανάλι. Δε θέλω να παίρνω το χωρο – χρόνο αυτής της εκπομπής και δε θέλω να δίνω και δικαίωμα, αν μπορώ, να πει οποιοσδήποτε ότι τη μεταχειρίζομαι για άλλους λόγους, δηλαδή για να προβάλω τον εαυτό μου, ή οτιδήποτε άλλο, αφενός και αφετέρου φέτος η αγωνία μου ήταν πιο μεγάλη από οποιαδήποτε φορά στη ζωή μου. Δε χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες, γιατί εσείς ξέρετε πολύ καλά όπως ξέρατε από την αρχή, όπως πραγματικά σας ευχαριστώ που ποτέ δε με φέρατε σε δύσκολη θέση. Όλοι ξέρατε ότι ειδικά φέτος εγώ χρειαζόμουν τη δική σας θετική διάθεση, τη δικιά σας ενέργεια, τη δικιά σας αγάπη. Γιατί η αγάπη μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Θέλω λοιπόν να σας πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, να ξέρετε πόσο σημαντική ήταν για μένα η δικιά μας σχέση αυτό το χρόνο. Όπως τόσο σημαντική ήταν και η σχέση μου αυτά τα παιδιά που μπορεί να λέγονται συνεργάτες, μπορεί να σας έχω πει πολλές φορές ότι είναι η δεύτερη οικογένεια μου, είναι οι φίλοι μου, αλλά αυτά τα πράγματα αποδεικνύονται καλύτερα τις στιγμές που πραγματικά πρέπει να αποδειχθούν. Άρα λοιπόν την αγωνία που και την κάθε μέρα που περίμενα να ολοκληρωθεί και να περάσει την νιώθατε και εσείς, την ένιωθαν και αυτοί.»

Τέλος η παρουσιάστρια έκλεισε με ένα μήνυμα – προτροπή στους τηλεθεατές: «Να μη σταματήσετε ποτέ να ελπίζετε, να μη σταματήσετε ποτέ να κάνετε ό,τι μπορείτε για να κερδίσετε αυτό που θα σας κάνει χαρούμενους, ευτυχισμένους, ικανοποιημένους, χωρίς πάντα να κάνουμε κακό στους άλλους, αλλά φροντίζοντας τον εαυτό μας και ανταποδίδοντας σε όλο τον κόσμο.»