Ελένη Καστάνη: «Επρόκειτο να κάνω κάτι στην τηλεόραση, αλλά τελικά…»

«Εχω πει δεκάδες «όχι» σε προχειροδουλειές»

Στην Δέσποινα Καραγιαννοπούλου και στην εφημερίδα «Καρφί» μίλησε η ηθοποιός Ελένη Καστάνη σχετικά με την απόφαση της να γίνει ηθοποιός, αλλά και για τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια.

Καλλιτεχνική οικογένεια ή επιθυμία σε οδήγησε στην ηθοποιία;

«Στην οικογένεια δεν υπήρχε καλλιτεχνική φλέβα. Η μητέρα μου ήταν μοδίστρα και ο πατέρας μου υπάλληλος του δήμου. Η ανατροπή μέσα μου έγινε όταν πήγα να δώ την πρώτη μου θεατρική παράσταση. Θυμάμαι ήταν μια κωμωδία με τον αείμνηστο Γκιωνάκη. Έπαθα ταχυπαλμία. Τότε κατάλαβα πως ήθελα να γίνω ηθοποιός και έτσι, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή στη Θεσσαλονίκη, πήγα στη Σχολή Βεάκη.»

Επαγγελματικά ετοιμάζεις κάτι καινούριο;

«Επρόκειτο να κάνω κάτι στην τηλεόραση, αλλά τελικά δεν θα προχωρήσει. Θα συνεχίσω στο θεάτρο με το έργο «Οι φόνισσες της Παπαδιαμάντη», που θα παιχτεί για δεύτερη χρονιά. Είναι μια παράσταση που έχει σκίσει μέχρι τώρα. Έλεγγα πρόσφατα στην αδελφή μου ότι, κάθε φορά που ανεβαίνω στο σανίδι για να παίξω το ρόλο μου στις «Φόνισσες» μου έρχεται να κατέβω στην αίθουσα και να αρχίσω να φιλάω έναν έναν τους θεατές. Είναι συγκινητικό, όταν ξέρεις τι περνά σήμερα ο Έλληνας, να έρχεται παρ όλ' αυτά να σε δει, να σε αγκαλιάσει με το χαμόγελο του, με το χειροκρότημα του. Τελικά ο Έλληνας απέδειξε ακόμη μια φορά ότι μπορεί να αντέξει πολλά! Ως ηθοποιός προσπαθώ να ψυχαγωγήσω τον κόσμο με όλη μου την καρδιά, επιλέγοντας αντίστοιχα καλοφτιαγμένες δουλειές. Δεν έχω πει ποτέ «όχι» σε μια δουλειά για τα χρήματα, έχω όμως πει δεκάδες «όχι» σε προχειροδουλειές.

Διαβάστε ακόμα:

«Διέκοψα την εγκυμοσύνη όταν γυρίζαμε το Δις Εξαμαρτείν γιατί έπρεπε…»