Ελένη Γερασιμίδου για Λάκη Λαζόπουλο: «Παλιότερα ήμασταν φίλοι, μέχρι ο Λάκης να πάρει…»

Ελένη Γερασιμίδου

«Με είχαν ρωτήσει κάποτε για την Ζέτα Μακρυπούλια και είπα δεν την έχω δει στο θέατρο και αυτό το πράγμα το απομόνωσαν και του έδωσαν άλλο νόημα».

Η Ελένη Γερασιμίδου έδωσε συνέντευξη στον Λάζο Μαντικό για τον ΑΡΤ 90,6 και μίλησε για πολλά. Μεταξύ άλλων και…

Για τον Λάκη Λαζόπουλο: «Με τον Λάκη έχω ζήσει πάρα πολύ ωραίες στιγμές. Δεν έχω τίποτα εναντίον του. Παλιότερα ήμασταν φίλοι μέχρι ο Λάκης να πάρει τον άξιο δρόμο αυτό που πήρε. Όσο για τώρα, τα πράγματα είναι πάρα πολύ διαφορετικά. Δεν κάνουμε παρέα. Δεν θα πήγαινα στο Αλ Τσαντίρι η σε οποιαδήποτε σατιρική εκπομπή που να μην τα βάζει με την εξουσία. Τον αποκάλεσε και η κα. Αφροδίτη Γραμμέλη κάπως και πολύ καλά έκανε και τα έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Η σάτιρα είναι πάνω από όλα για την εξουσία και για όλους. Και εμάς, μας σατίριζε και το κόμμα μας. Αλλά με τον τρόπο που επιτρέπεται να γίνεται στη σάτιρα. Αυτό που έγινε τον τελευταίο καιρό με το ΚΚΕ δεν ήταν σωστό. Ήσουν και εσύ κάποτε εκεί. Έχουμε διαφορετικές παρέες. Εγώ δεν βγαίνω με τον Τσίπρα ούτε και τον Ολάντ. Το προφίλ του το κάνει μόνος του. Μάλιστα ένας σκηνοθέτης (Γιάννης Σμαραγδής) βγήκε και σχολίασε μια κυρία – ούτε το όνομα μου ανέφερε – κάνει τις φιλίες της με βάση τις πολιτικές της απόψεις. Πολύ μεγάλο λάθος έχει. Εν πάση περιπτώσει εγώ δεν γράφω μαντινάδες στους πρωθυπουργούς. Αν το κατάλαβε… αυτό θέλω να το κατάλαβε».

Για την Μιμή Ντενίση: «Είναι μια μορφωμένη κοπέλα. Κοπέλα ποια δεν είναι. Είναι μια πάρα πολύ όμορφη κυρία, γράφει πάρα πολύ ωραία και είναι ευγενέστατη. Δεν έτυχε να συνεργαστούμε μαζί».

Για τον Αλέξη Τσίπρα: «Τον έχω γνωρίσει και στο Δήμο Αθηναίων που είχα εκλεγεί κάποτε και ήταν και ο ίδιος εκλεγμένος. Φυσικά τον γνώρισα και στη Βουλή. Τον άκουγα δηλαδή, δεν είχαμε προσωπικές επαφές, ήταν λίγο απόμακρος, νεώτερος τότε. Νομίζω ότι δεν μας μιλούσε από τότε γιατί κοίταζε από τότε το μέλλον. Ήταν καριερίστας»!

Για το μεταναστευτικό: «Δεν θα είχα θέμα να βάλω στο σπίτι μου έναν μετανάστη! Αλλά δεν είναι αυτή η λύση! Οι απόψεις μου είναι γνωστές, ξέρετε σε ποιο κόμμα ανήκω. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να έχουν μια προσωρινή φιλοξενία εδώ πέρα, που σημαίνει να είναι αξιοπρεπέστατη, με όλες τις δομές να λειτουργούν. Αυτά που χρειάζονται για να ζει αξιοπρεπώς ένας άνθρωπος και κυρίως να διευκολυνθούν για να πάνε στο τόπο που θέλουν. Δεν θέλουν να μείνουν εδώ άλλωστε. Δεν θα ήθελαν να φύγουν από τις χώρες τους και τις πατρίδες τους, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα και αυτοί που δημιουργούν τους πολέμους. Ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είναι, δεν έχουν καμία ευθύνη οι λαοί να περνάνε όλη αυτή την συμφορά και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών. Στον 21ο αιώνα ορδές προσφύγων είναι ένα δραματικό θέαμα. Οι πρόγονοι μου έζησαν την μετανάστευση. Η γιαγιά μου έχασε τον άντρα της μέσα στο πλοίο από αρρώστια. Ήταν μεγάλη πληγή…
Υπήρχε και τότε από κάποιο ντόπιο πληθυσμό που νόμιζαν ότι οι πρόσφυγες θα τους πάρουν τις δουλειές, τους άντρες τους. Υπάρχουν και τώρα αυτά, πράγματα που δεν είναι σωστά. Το ξέρουμε πολύ καλά αυτό ότι δεν ισχύει και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της προσφυγιάς βοήθησε στο να προοδεύσει πάρα πολύ και οι ίδιοι, αλλά και να συντελέσουν στην πρόοδο και του υπόλοιπου κόσμου. Εκείνο που κράτησα από την γιαγιά μου και μου έλεγαν ότι της έμοιαζα πάρα πολύ, είναι ο διαρκής αγώνας για την επιβίωση και ο διαρκής αγώνας για καλύτερη ζωή. Δηλαδή μια μικροσκοπική γυναίκα έχτισε μόνη της σπίτι, ξανά έμεινε χήρα όταν παντρεύτηκε τον παππού μου. Πάλεψε ολομόναχη σε πολύ αντίξοες συνθήκες και τα κατάφερε»

Για το δημοσίευμα που τη στενοχώρησε: «Ναι πολλές φορές. Επειδή δεν κάνω κάποια ζωή που να με κυνηγούν οι φωτογράφοι κλπ Δεν μπορούν να πουν ότι εμφανίστηκε με τον τάδε και να μου προσάπτουν σχέσεις (γέλια). Αλλά πολλές φορές λες κάτι και του δίνουν άλλο νόημα. Εντάξει έχω νευριάσει, αλλά δεν κινήθηκα νομικά. Με είχαν ρωτήσει κάποτε για την Ζέτα Μακρυπούλια και είπα δεν την έχω δει στο θέατρο και αυτό το πράγμα το απομόνωσαν και του έδωσαν άλλο νόημα. Δεν είχα πει τίποτα κακό, είπα απλώς δεν την έχω δει στο θέατρο και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Είχαμε πρεμιέρα φαντάσου και ρωτούσαν τους συναδέλφους μου για αυτό το θέμα».

Για τις τηλεοπτικές άδειες: «Όλο αυτό που γίνεται με τις τηλεοπτικές άδειες σίγουρα δεν είναι δημοκρατικό. Αλλά όλη μας η ζωή δεν είναι δημοκρατική με όλα αυτά που γίνονται, κάθε άλλο παρά δημοκρατικά είναι…».

Ελένη Γερασιμίδου