«Είχαμε σαν δεδομένο ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι αθάνατος! Μας είχε κάνει να πιστέψουμε ότι…»

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

«Ήταν καπετάνιος με όλη τη σημασία της λέξης που λέμε εδώ στην Κρήτη. Ήταν δύσκολο για όλους γιατί…».

Για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που πριν λίγες ημέρες “έφυγε” από τη ζωή, μίλησε ο Νίκος Ζωϊδάκης σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή Σου Κου.

[dfp_ads id=236982]

«Για την Κρήτη ήταν ιδιαίτερη και δύσκολη μέρα γιατί μετά τον Βενιζέλο είχε την τύχει να έχει ξανά πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Δεν απαξίωσε ποτέ τον τόπο του, τον κόσμο του, ούτε τους πατριώτες του, ούτε τους φίλους τους, τους κουμπάρους του, ούτε τους συγγενείς του. Ήταν φαινόμενο σε αυτό το πράγμα.

Δεν τον απασχολούσε αν συμφωνούσες μαζί του, προσπαθούσε να σου μεταδώσει αυτό που πιστεύει. Του άρεσε πολύ η τσικουδιά, αν και δεν έπινε πολύ. Όταν έπινε μια τσικουδιά, είχε κι ένα πάθος για το τσιγάρο. Ήταν πάντα επιλεκτικός και στο μεζέ του και το κρασάκι του έπινε, δεν έκανε διαχωρισμούς. Του άρεσε η κρητική κουζίνα, η καλή παρέα, τα ριζίτικα, οι μαντινάδες, οι μπαλωθιές.

Ήταν καπετάνιος με όλη τη σημασία της λέξης που λέμε εδώ στην Κρήτη. Ήταν δύσκολο για όλους γιατί μας είχε κάνει να πιστέψουμε ότι δεν θα φύγει ποτέ. Κανείς μας δεν πίστευε ότι θα φύγει, είχαμε θεωρήσει σαν δεδομένο ότι αυτός ο άνθρωπος είναι αθάνατος.

Δείτε στο βίντεο όλα όσα είπε ο Νίκος Ζωϊδάκης…