Έγινε έξαλλος με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και της είπε: «Δεν θα με μάθεις εσύ, ένα σκ…ό πώς θα κάνω τη δουλειά μου»!

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Απέρριψε τον δεύτερο ρόλο που της προτάθηκε απαντώντας ειρωνικά: "Μα δε νομίζετε ότι είμαι πολύ νέα για να παίξω τη θεία"; Εκείνος απάντησε: "Αυτή δεν θα ξαναπατήσει ποτέ εδώ μέσα"!

Ευτράπελα και άγνωστα περιστατικά συνθέτουν το παρασκήνιο των ελληνικών ταινιών που αγαπήσαμε. Μερικά από αυτά εντόπισε η εκπομπή «Σπίτι μου σπιτάκι μου» στο βιβλίο του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη «Ταινίες για φίλημα».

Στην ταινία «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο», σύμφωνα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Αλέκος Σακελλάριος ήθελε να προβάλει την τότε αγαπημένη του Νίκη Λινάρδου και γύριζε την κάμερα προς εκείνη την ώρα που μιλούσε η Αλίκη. Έτσι, ο Φίνος επέβαλε στον Σακελλάριο να ξαναγυριστούν οι σκηνές. Ο Αλέκος έγινε έξαλλος με την Αλίκη και της είπε: «Δεν θα με μάθεις εσύ, ένα σκ…ό πώς θα κάνω τη δουλειά μου»!

Στην ταινία «Μια τρελή τρελή οικογένεια» λέγεται πως ο ρόλος της Πάστα Φλώρα (Μαίρη Αρώνη) είχε προταθεί στην Ρένα Βλαχοπούλου αλλά τον αρνήθηκε επειδή δεν ήθελε να παίξει τον ρόλο της μαμάς της Τζένης Καρέζη. «Άλλο να παίζεις θείες και άλλο τις μητέρες», είπε χρόνια μετά.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Ούτε γάτα ούτε ζημιά» δεν αποφεύχθηκε η ζημιά. Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας δεν ήξερε να οδηγεί και στα μακρινά πλάνα οδηγούσε κάποιος άλλος. Όμως στα κοντινά έπρεπε να είναι ο ίδιος. Κάποια στιγμή πάτησε περισσότερο το γκάζι και το αυτοκίνητο έπαθε μεγάλη ζημιά.

Η «Στεφανία» είναι η μοναδική ταινία για την οποία γυρίστηκαν δύο φινάλε -ένα με ευτυχισμένο τέλος και ένα όπου η ηρωίδα σκοτώνεται. Το δεύτερο για την πρώτη προβολή και το πρώτο για τις προβολές στην επαρχία. Τελικά επικράτησε το πρώτο σενάριο.

Η ταινία «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της Χούντας. Οι Αρχές απαγόρευσαν στον Αλέκο Αλεξανδράκη, λόγω του αριστερού του παρελθόντος, να ταξιδέψει στην Ιταλία για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» η Αλίκη Βουγιουκλάκη έμαθε ότι είναι έγκυος στον γιο της Γιάννη.

«Η θεία από το Σικάγο» παραλίγο να γίνει η μοναδική ταινία στην οποία θα συνυπήρχαν η Αλίκη Βουγιουκλάκη μαζί με την Τζένη Καρέζη, αν η Αλίκη δεχόταν τον ρόλο της μικρότερης κόρης που της είχε προτείνει ο Σακελλάριος. Οι κακές γλώσσες λένε ότι η ίδια θεωρούσε πως ήταν ήδη πρωταγωνίστρια και γι’ αυτό απέρριψε τον δεύτερο ρόλο που της προτάθηκε απαντώντας ειρωνικά: «Μα δε νομίζετε ότι είμαι πολύ νέα για να παίξω τη θεία»; Εκείνος απάντησε: «Αυτή δεν θα ξαναπατήσει ποτέ εδώ μέσα»!

Στα γυρίσματα της ταινίας «Μαριχουάνα στοπ» ξεκίνησε ένας μεγάλος έρωτας, αυτός μεταξύ του Τόλη Βοσκόπουλου και της Ζωής Λάσκαρη.