Ευτυχία Φαναριώτη: «Πήρα 40 κιλά εξαιτίας ερωτικής απογοήτευσης»

«Έπαθαν σοκ οι δικοί μου όταν με είδαν».

Το ευρύ κοινό την γνώρισε ως αρραβωνιαστικιά του Φατσέα στη σειρά του Χάρη Ρώμα «Το Καφέ της Χαράς». Η Ευτυχία Φαναριώτη μπορεί να μην έχει συχνή τηλεοπτική παρουσία έκτοτε, ωστόσο εξακολουθεί να κάνει αυτό που λατρεύει, το θέατρο. Σε μία σπάνια συνέντευξη της μιλά στο περιοδικό YES! και στον Ανδρέα Θεοδώρου για όλους και για όλα.

Η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο σε αυτό το επάγγελμα;
Ε, παίζει. Εμένα, όμως δεν μου είπε ποτέ κανείς από τη δουλειά να αδυνατίσω. Μου το είπαν μόνο άνθρωποι που με αγαπάνε. Γιατί πάχυνα στα 24, δεν ήμουν παχιά από μικρή. Πήρα 40 κιλά και μετά ξαναπήρα και άλλα (γέλια!)

Έτρωγες για να εκτονώσεις φαΐ το συναίσθημά σου;
Εννοείται. Έτυχαν εκείνη την περίοδο στη ζωή σου κάποια πράγματα, μέσα στα οποία ήταν και ερωτική απογοήτευση. Επηρεάστηκαν οι ορμόνες και γενικότερα όλος μου ο οργανισμός και από τότε δεν τα έχασα ποτέ.

Δεν μπήκες σε διαδικασία να τα χάσεις;
Δεν μπήκα στη διαδικασία. Ακόμα και όταν πήγαινα να μπω, μετά το ξεχνούσα, σαν να μην το ήθελα. Ίσως ήταν μια μορφή τιμωρίας προς τον εαυτό μου, δεν ξέρω.

Είχες πάθει κατάθλιψη τότε;
Και αυτό έπαθα, ναι.

Όταν είδες τον εαυτό σου να αλλάζει πως αντέδρασες;
Πιο πολύ έπαθαν σοκ οι δικοί μου όταν με είδαν. Δεν με αναγνώρισαν. Βγήκα από το λεωφορείο και δεν με αναγνώρισε η μητέρα μου. Της λέω «έλα μαμά, εγώ είμαι». Και ακόμη και τώρα κάπου κάπου οι δικοί μου, μου λένε «άντε δεν θα αδυνατίσεις;»