«Έχω θάψει και τους δυο γονείς μου…»

Αλέκος Συσσοβίτης

«Το βίωσα στο έπακρο. Δεν είχα αντιστάσεις. Δεν αντιστάθηκα στο συναίσθημα. Έπρεπε να κλάψω και έκλαιγα.»

Συνέντευξη στην εκπομπή La Biri Biri έδωσε ο ηθοποιός ο οποίος ρωτήθηκε μεταξύ άλλων αν έχει βιώσει τον πόνο της απώλειας και την αποτυχία…

[dfp_ads id=236982]

«Αν δεν τα έχεις βιώσει και τα δυο αυτά, είσαι λιγότερο πλούσιος στη σκηνή δυστυχώς. Έχω βιώσει και τον πόνο της απώλειας. Έχω θάψει και τους δυο γονείς μου κι αυτό ήταν κάτι πάρα πολύ ισχυρό για μένα. Όταν είσαι αντιμέτωπος με το θάνατο, νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη στιγμή της ζωής ενός ανθρώπου.

Η ζωή όταν σου φέρνει κάτι ισχυρό, κακό – που δεν θα το έλεγα κακό, κάτι ισχυρό θα το έλεγα – σίγουρα σου προσφέρει και κάτι ακόμα. Δηλαδή, ναι μεν πόνεσα βαθιά, αλλά ένιωσα ότι μέσα από αυτό τον πόνο ωρίμασα και πάρα πολύ γρήγορα. Αν μη τι άλλο, το βίωσα στο έπακρο. Δεν είχα αντιστάσεις. Δεν αντιστάθηκα στο συναίσθημα. Έπρεπε να κλάψω και έκλαιγα. Δεν λούφαρα. Καταλαβαίνω και ξέρω ότι όταν η ζωή σου φέρνει κάτι, ζήσε το απλόχερα, ό,τι και να είναι αυτό και μόνο όφελος θα είναι. Οπότε το θέμα της απώλειας το έζησα γενναία με όλες τις πτυχές που αυτό εμπεριέχει.»