«Έχω μείνει άνεργος μόνο για 3 μήνες»

«Είχα τσακωθεί και έφυγα από μια δουλειά. Έπρεπε λοιπόν να...»

Ο ηθοποιός Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ολοκλήρωσε πρόσφατα γυρίσματα στη νέα ταινία του Νίκου Ζαπατίνα «Στα καλά καθούμενα» και μίλησε με αφορμή τη συμμετοχή του σε αυτή στον Τάσο Μεργιάννη και το περιοδικό ΕΓΩ! Weekly για τις δουλειές που έχει κάνει, τα κασέ του ηθοποιού αλλά και την κατάθλιψη.



Έχεις μέινει ποτέ άνεργος ως ηθοποιός;

Είμαι πολύ τυχερός. Έχω μείνει άνεργος μόνο για 3 μήνες, που επιπλέον ήταν και επιλογή μου – παλιότερα βέβαια, όταν υπήρχε αυτή η πολυτέλεια.

Έχεις εργαστεί ως σερβιτόρος…

Έχω δουλέψει ως σερβιτόρος τέσσερις φορές. Οι τρεις ήταν ακόμη πριν ασχοληθώ με το θέατρο, όταν ήμουν ακόμη μαθητής. Η τέταρτη, όμως, ήταν αφού είχα παίξει στην τηλεόραση σε κάποια επεισόδια του «Κόκκινου κύκλου». Θυμάμαι ότι είχα τσακωθεί και έφυγα από μια δουλειά. Έπρεπε λοιπόν να έργαστώ για να ζήσω. Κάποιοι πελάτες τους οποίους σέρβιρα μάλιστα, μου έκαναν πλάκα του στυλ «δεν πιστεύω να μας δηλητηριάσεις»!

Εσύ είχες ποτέ υψηλό κασέ;

Πρόλαβα να πληρωθώ καλά σε μια -δυο δουλειές που έκανα, αλλά εως εκεί. Είμαι 35 ετών και όταν ξεκίνησε η κρίση ήμουν 30. Αν σκεφτείς ότι έγινα κάπως γνωστός στα 27 μου, είναι λίγα τα «καλά» χρόνια που πρόλαβα. Η αλήθεια είναι ότι η γενιά που είναι σήμερα 45 -55 πρόλαβε τη χρυσή εποχή της τηλεόρασης και έβγαλε κάποια λεφτά. Αντίθετα, οι σημερινοί 25άρηδες δεν έχουν πάρει ανάσα. Γι' αυτό δεν μου αρέσει να γκρινιάζω. Δεν έχω αυτό το δικαίωμα.

Υπήρξε περίοδος που ένιωσες να σε εγκαταλείπουν οι δυνάμεις σου, να έχεις πέσει σε μελαγχολία ή κατάθλιψη;

Η κατάθλιψη  μου έχει χτυπήσει μια δυο φορές την πόρτα, περισσότερο ως οργανική λειτουργία – ακόμα και σε μετεφηβικό στάδιο και λιγότερο ως αποτέλεσμα μιας ζωής που δε με ευχαριστεί.

«Βίωσα κατάθλιψη έπειτα από τον Πρωινό Καφέ»!

«Η κατάθλιψη έχει κλινικά συμπτώματα…»

«Βίωσα κατάθλιψη. Δεν ήμουν καλά, μέχρι που ξεκίνησα ξανά από το μηδέν με την Άννα Βίσση»