Δημήτρης Πιατάς: Οι λόγοι που απέχει από την τηλεόραση και οι δουλειές που… ζήλεψε

Τι λέει για το «Κάτω Παρτάλι»;

Ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς μίλησε στην εκπομπή Αποκαλυπτικά για τους λόγους που απέχει από την τηλεόραση, αλλά και τηλεοπτικές δουλειές που έχει ζηλέψει που δε συμμετείχε

Για το γεγονός ότι δε τον βλέπουμε στην τηλεόραση:
«Θέλετε να σας απαντήσω ειλικρινά; Παραγωγοί. Η ίδια η τηλεόραση. Δεν της κάνω. Είμαι πολύ χοντρός για να χωρέσω στις ίντσες. Θέλω να πω ότι είμαι ένας επαγγελματίας. Δεν είμαι διαθέσιμος και διατεθειμένος να κάνω κάτι εύκολο. Αυτό είναι δεδομένο. Πιθανώς κάποια πράγματα θέλουν μία άλλου είδους διαθεσιμότητα. Μπορεί κι αυτό. Γιατί θα αδικούσα τους συναδέλφους μου που δουλεύουν και δουλειές εκλεκτές τηλεοπτικές στις οποίες δε σας κρύβω ότι ζηλεύω που δεν είμαι. 

Ποιες δουλειές έχει ζηλέψει;
«Το νησί», μου αρέσει πάρα πολύ η δουλειά το «Κάτω Παρτάλι» που παίζεται τώρα, φέρει σουρρεαλισμό. Δηλαδή το γουστάρω αυτού του είδους το σουρρεαλιστικό χιούμορ, από ότι το ηθογραφικό χιούμορ, εξάλλου έχω κάνει και εξαιρετικές δουλειές τηλεοπτικές, τα «Μπακούρια» ήταν σημείο αναφοράς ξέρετε στην τηλεόραση.

Τώρα πια τα οικονομικά της τηλεόρασης έχουν συρρικνωθεί, εγώ είμαι επαγγελματίας. Δεν είμαι διατεθειμένος να δουλέψω σε μια δουλειά επαγγελματική χωρίς να αμείβομαι. Ο εθελοντισμός στη χώρα μου πάει να γίνει σπορ και μόδα. Με ενοχλεί. Το τζάμπα με ενοχλεί. Εγώ εργάζομαι και θέλω να αμείβομαι. Αυτό στη χώρα του μνημονίου είναι ύβρις.