Δημήτρης Παπανώτας: «Ο Γιώργος Λιάγκας ήταν ακριβώς όπως είναι και τώρα… φιλόδοξος»

Δημήτρης Παπανώτας

Πώς θυμάται ο Δημήτρης Παπανώτας τον Γιώργο Λιάγκα την εποχή που δούλευαν μαζί στο New Channel;

Στο New Channel αρχικά ο Δημήτρης Παπανώτας παρουσίαζε τα δελτία ειδήσεων, ενώ από το 1992 ήταν ο οικοδεσπότης της πρώτης lifestyle εκπομπής στην ιδιωτική τηλεόραση με τίτλο Μύθοι και Πραγματικότητα. Ήταν μια δική του ιδέα, από την αρχή μέχρι το τέλος. Μάλιστα το πρώτο επεισόδιο ήταν ημίωρο και έκανε 10% σε ένα κανάλι που είχε δυναμική 2%.

«Οι Μύθοι ήταν η καταγραφή της κοσμικής ζωής, της διασκέδασης των νέων ανθρώπων, αλλά και της νυχτερινής ζωής. Ένα τηλεπεριοδικό, με σεβασμό στα δημόσια πρόσωπα. Ποτέ δεν μπαίναμε σε γαργαλιστικές λεπτομέρειες. Από την πρώτη εκπομπή, όπου κάναμε τρομερή επιτυχία, οι μεγάλες εφημερίδες της εποχής, όπως η Ελευθεροτυπία και τα Νέα, στις τηλεοπτικές τους στήλες έγραφαν “Δεν είναι αυτό εκπομπή αλλά ένα συνονθύλευμα” και “Το εθνικό φτυάρι”, χωρίς να υπάρχει τίποτα το κίτρινο. Για να μη σ’ τα πολυλογώ, μας έκαναν πόλεμο. Αυτό σταμάτησε όταν διαπίστωσαν πως το συγκεκριμένο είδος εκπομπής έχει ψωμί. Έτσι, λοιπόν, όλοι ξεκίνησαν να κάνουν αντίστοιχες εκπομπές. Αυτά δεν σ’ τα λέω με παράπονο, διότι γνωρίζω πως όποιος είναι πρωτοπόρος έχει να αντιμετωπίσει πάντα την αντίδραση» λέει ο Δημήτρης Παπανώτας στο περιοδικό People και στον Μαρίνο Βυθούλκα.

Στο NewChannel γνωρίστηκε με πολλούς νέους συναδέλφους, ανάμεσά τους και ο Γιώργος Λιάγκας, που εκείνη την εποχή έκανε τα πρώτα του βήματα στην τηλεόραση. «Ο Γιώργος Λιάγκας ήταν κοινοβουλευτικός συντάκτης στο δελτίο όπου είχα αναλάβει την αρχισυνταξία και την παρουσίαση. Τον είχα στην ομάδα μου. Ο Γιώργος ήταν ακριβώς όπως είναι και τώρα: φιλόδοξος. Δεν γίνεται να προχωρήσεις σε αυτή τη δουλειά αν δεν έχεις φιλοδοξίες».