Δημήτρης Λιγνάδης: «Εδώ ο κόσμος χάνεται κι εμείς χτενιζόμαστε»!

«Δεν πιστεύω καθόλου στις ταμπέλες. Πιστεύω ότι είναι ένας αρχοντοχωριατισμός ελληνικός από τον οποίο πρέπει να απαλλαγούμε».

Με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης «Κρίμα που είναι πόρνη» την οποία σκηνοθετεί, ο Δημήτρης Λιγνάδης δήλωσε: «Αυτοί που καταδικάζουν, οι ψευτοηθικολόγοι, είναι πολύ πιο αμαρτωλοί από τα παιδιά που διέπραξαν αυτό το αμάρτημα» και τόνισε: «Δεν πιστεύω καθόλου στις ταμπέλες. Πιστεύω ότι είναι ένας αρχοντοχωριατισμός ελληνικός από τον οποίο πρέπει να απαλλαγούμε. Πιστεύω όμως πάρα πολύ στη θεατρική εκπαίδευση, στο να θωρακιστούν και να περιφρουρηθούν οι θεατρικές σχολές οι οποίες λειτουργούν ασύδοτα».

Χαρακτηριστική είναι η φράση που λέει για τον Σάκη Ρουβά: «Είναι ένας άνθρωπος που σχεδόν στρατιωτικά γνωρίζει την άγνοιά του και διαβάζει, μοχθεί να την καλύψει. Αυτόν τον άνθρωπο τον προτιμώ πολύ περισσότερο από κάποιους άλλους που έχουν επαναπαυθεί στη δήθεν ημιμάθειά τους και κάνουν ότι ξέρουν τα πάντα. Την βρίσκω όλο αυτή την ιστορία, τον απόηχο, λίγο τραγελαφικό και λίγο παραφουσκωμένο. Εδώ ο κόσμος χάνεται κι εμείς χτενιζόμαστε».

//www.youtube.com/embed/UH5U7HG4waM