Δημήτρης Λιγνάδης: «Δεν μετάνιωσα καθόλου για την επιλογή του Ρουβά»

«Δεν ξέρω αν είναι καλός ή κακός ηθοποιός...»

Καλεσμένος του «MEGA με ΜΙΑ» ήταν σήμερα ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την συνεργασία του με τον Σάκη Ρουβά, η οποία οδήθησε στη βράβευση του τραγουδιστή, αλλά και για την επιλογή που έκανε να του δώσει το ρόλο του Διονύσου στις «Βάκχες».

«Σε κάθε δημιουργία σκέφτεσαι την ώρα της δημιουργίας και πως θα το επικοινωνήσεις. Τον Διόνυσο αυτών των Βακχών που είχα οραματιστεί εγώ σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να τον υποδυθεί ο Σάκης Ρουβάς. Ένας ήρωας, ένας θεός που έρχεται απ’ έξω, που δεν τον δέχονται κάποιοι, αλλά έχει κάποιους φανατικούς θιασώτες, αλλά έχει μία λάμψη ευεργετική ή και καταστροφική και σκέφτηκα τον Σάκη Ρουβά. Βέβαια δεν έπαιζε μόνο εκείνος… Δεν μετάνιωσα καθόλου και ομολογώ πως είμαι και πανευτυχής από τη συνεργασία μου με τον Σάκη.

Δεν ξέρω αν είναι καλός ή κακός ηθοποιός. Για κανέναν δεν το ξέρω. Ούτε ξέρω ποια είναι η συνταγή ή αν υπάρχει ένα βαθμολόγιο του καλού ή του κακού ηθοποιού. Πρόχειρα θα μπορούσαμε να πούμε αποδεκτά καλώς ηθοποιός είναι αυτός που έχει εύρος και βάθος. Εύρος που τον αποδέχονται πολλοί και βάθος που τον αποδέχονται για πολύ. Αυτό πολύ πρόχειρα θα λέγαμε ότι καταξιώνει τον καλό ηθοποιό, αλλά αυτό για να το πούμε πρέπει να περάσει καιρός. Ο Σάκης και ο κάθε Σάκης έχει δικαίωμα να τολμάει και να «ανοίγεται» στην κρίση του κόσμου και του χρόνου.»

https://www.youtube.com/embed/5kFAdNO5Ja0