Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου: Η αποκάλυψη για τον Γιώργο Παπανδρέου – «Παραλίγο να χάσουμε τον Αντρέα εκείνη τη νύχτα»!

«Τσαλάκωσε το χαρτί, το πέταξε μακριά... το λέω και ανατριχιάζω!» - «Λέει ο Αντρέας Παπανδρέου: "Φώναξέ μου τώρα τον Γιώργο"!»

Πιο αποκαλυπτική από ποτέ, η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου βρέθηκε τη νύχτα της Δευτέρας στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της: «Η οργή του Ανδρέα». Μιλώντας για τον Γιώργο Παπανδρέου, η Δήμητρα εξομολογείται για πρώτη φορά τα εξής:

«Όταν ήρθε ένα non paper που έλεγε μέσα τα 9 points που έγραφε στη συνάντηση Σημίτη – Κλίντον και το διάβαζε ο Αντρέας -σε μια πολύ ευαίσθητη φάση όταν είχε βγει από το Ωνάσειο- και στο τελευταίο σημείο που αναφέρει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, ως υπουργός Εξωτερικών πρέπει να είναι ο σύνδεσμος του αμερικανικού Πενταγώνου με την κυβέρνηση, καταλαβαίνει ότι αυτό σημαίνει πρακτορικός ρόλος. Εκείνη τη στιγμή έπαθε μια τέτοια κρίση που τον πήγε πίσω πάρα πολύ στην υγεία του. Είδε και έπαθε ο γιατρός να τον επαναφέρει στην πρότερη κατάσταση. Κοντέψαμε εκείνη τη νύχτα να τον χάσουμε! Να πεθάνει νωρίτερα! Τσαλάκωσε το χαρτί με τέτοιο τρόπο απογοήτευσης, το πέταξε μακριά… το λέω και ανατριχιάζω! Εκεί κατάλαβε ότι ο Γιώργος είχε περάσει σαν όργανο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην ελληνική κυβέρνηση.

Έχω ζήσει οικογενειακές στιγμές απείρου κάλλους. Ο Αντρέας, στα θέματα τα εθνικά δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Μία μέρα ήρθε ένας πρέσβης και του λέει: «Κύριε Παπανδρέου, εσείς μας λέτε να λειτουργήσουμε κάτω από αυτή την ντιρεκτίβα και έρχεται ο γιος σας με το Νίμιτς και στην Αμερική κάνουν τα ακριβώς αντίθετα». Λέει ο Αντρέας Παπανδρέου: «Φώναξέ μου τώρα τον Γιώργο»! Επιστρέφει ο Γιώργος και να βλέπεις να είναι ένας Ανδρέας και να του λέει: «Σε ποιανής κυβέρνησης είσαι υπουργός βρε; Θες να φύγεις νύχτα»;».

https://www.youtube.com/embed/z2oTwZMIqns