Δελτίο ειδήσεων Star: Το μόνο που άντεξε απέναντι στο Μουντιάλ

Τι έδειξαν οι μετρήσεις τηλεθέασης για τα κεντρικά δελτία των καναλιών;

Επαγγελματική νίκη πέτυχαν οι Γερμανοί στον πρώτο προημιτελικό του Μουντιάλ της Βραζιλίας με τον Χούμελς να στέλνει την ομάδα στα ημιτελικά. Σε «χαμηλά» άνευ προηγουμένου, όμως, στέλνει και η ΝΕΡΙΤ τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών από τη μέρα που άρχισε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο απογευματινός αγώνας που ξεκινάει στις 19:00 και ολοκληρώνεται δύο ώρες αργότερα, στερεί από τους σταθμούς πολλές μονάδες τηλεθέασης που κάποιες φορές φτάνει και κάτω από το μισό.

Την Παρασκευή, λοιπόν, η δημόσια τηλεόραση κρατούσε μαζί της το 20,4% των τηλεθεατών που παρακολούθησαν το παιχνίδι Γαλλία – Γερμανία. Στις 20:00, το MEGA και ο ΑΝΤ1 είδαν τα κεντρικά τους δελτία ειδήσεων να κατρακυλούν στο 11,7% και 10,1% αντίστοιχα. Το δελτίο του STAR, ωστόσο, ήταν αυτό που είχε τις μικρότερες απώλειες και κατάφερε να ολοκληρωθεί με μέσο όρο 15,6%.

Στο δυναμικό κοινό, το Μουντιάλ συγκέντρωσε το 21,6% των τηλεθεατών, καθηλώνοντας το MEGA και τον ANT1 στα μονοψήφια 9,8% και 7,2% αντίστοιχα. Και πάλι το STAR βρέθηκε ψηλότερα, στο 10,7%.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα -από τις εκλογές κι έπειτα-, το δελτίο του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα και κεντρικό σχολιαστή τον Νίκο Χατζηνικολάου έχει καταφέρει να περάσει μπροστά από τα δελτία του MEGA και του ΑΝΤ1 αρκετές βραδιές. Το κανάλι της Κηφισιάς, για πρώτη φορά τη σεζόν που πέρασε, αποφάσισε να δώσει αυξημένο «βάρος» στο πολιτικό και οικονομικό κομμάτι της επικαιρότητας, αφήνοντας λιγότερο χώρο για τα lifestyle θέματα. Από όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, το νέο αυτό στοίχημα, μάλλον πέτυχε.

Γιώργος Σκρομπόλας

Διαβάστε ακόμα:

Στην κορυφή της τηλεθέασης το δελτίο ειδήσεων του STAR