Χρυσούλα Διαβάτη στην Τατιάνα: «Δεν ξέρω αν ο ίδιος ο Κάρολος Κουν θα ενέκρινε κάτι τέτοιο»

«Ο ηθοποιός δεν βγαίνει και παίζει με την ψυχή του, την ψυχή όλοι τη βγάζουμε και το κορμί μας και τη σάρκα μας και το μυαλό μας».

Στην εκπομπή «Μία» της Τατιάνας Στεφανίδου βγήκε ζωντανά η Χρυσούλα Διαβάτη και μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια για την άρνησή της να παραλάβει το βραβείο στη χθεσινή εκδήλωση και τη βράβευση του Σάκη Ρουβά.

Γιατί αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο

«Γιατί έτσι θα αναβάθμιζα ένα θεσμό που δεν πιστεύω και θα έδινα αξία σε κάτι που δεν θα έπρεπε να έχει αυτή την αξία γιατί δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες για το θέατρο. Δεν ξέρω αν ο ίδιος ο Κάρολος Κουν θα ενέκρινε κάτι τέτοιο. Το έκαναν μόνοι τους και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων κι έτσι ο Δήμος Αθηναίων καυχιέται ότι υποστηρίζει τις τέχνες και τα γράμματα και τους σπουδαίους ανθρώπους». 

Ποιος λέγεται «ηθοποιός»

«Παραβρέθηκα εκεί για να πω δυο κουβέντες. Νομίζω ότι τώρα πια που μεγάλωσα έχω χρέος να μιλάω. Δεν καταφέρθηκα προσωπικά εναντίον κανενός. Εγώ μίλησα για ηθοποιούς και πρέπει να καταλάβουμε, μπας και ξυπνήσει κανένας από τους Έλληνες και καταλάβει τις διαφορές. Έχουν μπει όλα σε ένα τσουβάλι, έχουν εξισωθεί τα πάντα στον τόπο μας. Η ελευθερία έχει μετατραπεί σε ασυδοσία. Με ποιο δικαίωμα μας καταργούν την άδεια του ηθοποιού; Μπορώ εγώ να κάνω το επάγγελμα κάποιου άλλου; Εγώ αν πήγαινα στην πίστα να τραγουδήσω θα ήμουν γελοία. Αν πήγαινα να κάνω το μανεκέν πάλι γελοία θα ήμουν».

«Δεν φτάνει η ψυχή»

Δεν είναι εύκολο να είσαι ηθοποιός και το δίπλωμα δεν σε κάνει ηθοποιό. Εγώ είμαι 50 χρόνια σε αυτή τη δουλειά και έγινα σιγά σιγά και τώρα μπορώ να πω ότι αρχίζω να γίνομαι ηθοποιός. Ο ηθοποιός δεν βγαίνει και παίζει με την ψυχή του, την ψυχή όλοι τη βγάζουμε και το κορμί μας και τη σάρκα μας και το μυαλό μας. Παίζει και με άλλα πράγματα ο ηθοποιός. Κάθε φορά ο ηθοποιός δημιουργεί μια γέννα δύσκολη γιατί γίνεσαι ένας άλλος άνθρωπος που δεν είσαι εσύ. 

//www.youtube.com/embed/4L_ls8z_1IU