Χρήστος Φερεντίνος: «Αυτή είναι η αλήθεια για το πρωινό του ΑΝΤ1»

Που ρίχνει τις ευθύνες για την τηλεθέαση της πρωινής εκπομπής που παρουσίαζαν με τη Σίσσυ Χρηστίδου; Πως κρίνει τα ζευγάρια της πρωινής ζώνης;

Ο Χρήστος Φερεντίνος με αφορμή το νέο τηλεπαιχνίδι που θα παρουσιάσει στον Alpha, «Άκου τι είπαν», μίλησε στη Νίκη Κώτσου και το περιοδικό «Εγώ» για τη μάχη των πρωινών και πως βλέπει τον Πέτρο Κωστόπουλο και τη Τζένη Μπαλατσινού απέναντι στον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά, καθώς και το ποια ήταν τα λάθη όταν μαζί με τη Σίσσυ Χρηστίδου είχαν αναλάβει την πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1.

Αν σας πρότειναν να παρουσιάσετε πάλι πρωινό πρόγραμμα, τι θα απαντούσατε;

Έτσι όπως το έζησα, δεν είναι και από τα πρώτα πράγματα που θα ήθελα να επαναλάβω. Δεν «καίγομαι». Το θέμα ήταν ότι τα «υλικά» τα δικά μας δεν ταίριαξαν απόλυτα. Το προσπαθήσαμε και με τη Σίσσυ και με τα άλλα παιδιά. Εώς ενός σημείου βγήκε… Είχαμε όμως απέναντί μας και μια πολύ δεμένη ομάδα (σ.σ. Γιώργος Λιάγκας – Φαίη Σκορδά), που γνώριζε πολύ καλά το αντικείμενο. Ήταν ομοιογενής και παρουσίαζε το πρωινό με πολύ φρέσκο και καινοτόμο τρόπο. Και η δική μας η προσπάθεια ωστόσο ήταν πολύ αξιοπρεπής.

Προτιμάτε το πρωινό του Mega ή του ANT1;

Αναλόγως τα θέματα. Μου αρέσει τόσο ο Πέτρος Κωστόπουλος, όταν δεν μιλούν όλοι μαζί, όσο και ο Γιώργος Λιάγκας. «Κολλάω» περισσότερο όταν μπορώ να τους ακούσω, γιατί ορισμένες φορές γίνεται πανικός. Στην αρχή υπήρχε μία εμφανής αμηχανία στην ομάδα του Πέτρου Κωστόπουλου. Τώρα ο καθένας έχει βρει το ρόλο του και αρχίζουν να γίνονται μια παρέα. Πολλές φορές αυτές οι τηλεοπτικές παρέες μπορεί να ξεκινούν με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό, να δίνουν μία εικόνα «δεσίματος», αλλά σιγά σιγά να αποξενώνονται. Το βλέπεις στα βλέμματα, το καταλαβαίνεις στις αντιδράσεις πόσο δεν αντέχει ο ένας τον άλλο…Διαπιστώνω ότι η ομάδα του Πέτρου Κωστόπουλου, όσο περνάει ο καιρός και «τρίβεται», συντονίζεται καλύτερα και ο Πέτρος μαθαίνει να λειτουργεί με τους γύρω του και να τους ακούει, γιατί στην αρχή, λόγω της έντονης προσωπικότητας του, δεν το έκανε. Τελικά, βλέπεις πόσο προσαρμόζεται και το παλεύει. Είναι μαχητής.

Ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά;

Ο Γιώργος Λιάγκας ξέρει πάρα πολύ καλά τις επιθυμίες του τηλεθεατή, ο ρυθμός του είναι φοβερός και κάνει τις ερωτήσεις που θέλει να ακούσει ο κόσμος. Δεν έχει πρόβλημα να εκφράζει ακριβώς αυτό που νιώθει. Σε κατακτά με την άνεσή του, αλλά και με το ότι ουσιαστικά είναι ο εαυτός του. Είναι κυρίαρχος. Τα παραπάνω στοιχεία είναι απαραίτητα και έλειπαν από τη δική μας πρωινή εκπομπή, γιατί δεν υπήρχαν ξεκάθαροι ρόλοι.

Αυτό θεωρείται ότι ευθυνόταν κυρίως τότε για το ότι η εκπομπή δεν πέτυχε τα αναμενόμενα καλά νούμερα;

Το πιστεύω. Ήταν ένα θέμα που είχα ζητήσει από την αρχή να λυθεί. Έπρεπε να είναι σαφείς οι ρόλοι μας. Το είχα πει και στον Γιάννη Λάτσιο, αλλά τελικά, χωρίς να ξέρω για ποιο λόγο, δε συνέβη ποτέ. Γι’αυτό και ήμασταν αμήχανοι, τόσο εγώ όσο και η Σίσσυ. Αυτή είναι η αλήθεια για το πρωινό. Στην εκπομπή των παιδι΄ψν (Γιώργου Λιάγκα – Φαίης Σκορδά), οι ρόλοι είναι πολύ ξεκάθαροι.