Χριστίνα Αλούπη: «Έβλεπα τον εαυτό μου, αναγνώριζα τις αδυναμίες μου, ένιωθα όμως ότι…»

«Δε μου άρεσε να αφήνω μισοτελειωμένες δουλειές»

Η Θεσσαλονικιά με το εξωτικό βλέμμα που άφησε την Ελλάδα για το L.A. ετοιμάζεται για τον πρώτο της ρόλο στη μεγάλη οθόνη και μιλά για τη βιομηχανία του θεάματος στην Καλιφόρνια…

«Μέσα από την αναγνωρισιμότητα που απέκτησα από την παρουσίαση είχαν αρχίσει να μου κάνει κάποιες προτάσεις για guest σε διάφορα σίριαλ. Δέχτηκα κι έτσι μου μπήκε το μικρόβιο της ηθοποιίας» λέει για την καριέρα της στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και τη Φένια Γιαννουλάδη και συνεχίζει «Όπως όμως δε μου άρεσε να αφήνω μισοτελειωμένες δουλειές, έτσι δεν μου αρέσει και η μετριότητα. Δεν το είχα σπουδάσει, αλλά μου άρεσε και έβλεπα ότι θα μπορούσα να το κάνω. Έβλεπα τον εαυτό μου, αναγνώριζα τις αδυναμίες μου, ένιωθα όμως ότι με τη σωστή εκπαίδευση είχα τις δυνατότητες να τα καταφέρω.»

Η Χριστίνα Αλούπη απαντώντας στο αν η ομορφιά στην περίπτωση της ανοίγει ή κλείνει πόρτες, σχολίασε:

«Μια όμορφη εμφάνιση είναι δίκοπο μαχαίρι. Στην Αμερική υπάρχει το λεγόμενο typecast. Με το που ξεκινάει ένας ηθοποιός τον βάζουν αμέσως σε μια κατηγορία. Σε κάποιον σαν τον Αλ Πατσίνο θα του δίνου ρόλους του Ιταλού, σε κάποια σαν τη Σαρλίζ Θερόν εκείνους της πανύψηλης ωραίας. Η Θερόν για να ξεφύγει από αυτό όχι μόνο αναγκάστηκε να πάρει 30 κιλά για το ρόλο της στο Monster αλλά και να αναλάβει η ίδια την παραγωγή της ταινίας, η οποία ήταν και δική της ιδέα. Ευτυχώς γι'αυτήν είχε ήδη βγάλει τόσα λεφτά ως «σέξι γκόμενα» που μπόρεσε να στηρίξει οικονομικά αυτή την προσπάθεια. Είναι αναπόφευκτο και πρέπει να το δεχτείς γιατί είναι ο μόνος τρόπος να ξεκινήσεις να δουλεύεις. Πλέον ξέρω πολύ καλά ποια είμαι και τι μπορώ να δώσω σε έναν ρόλο για να το αφήσω να με πάρει από κάτω. Επίσης, το να υποδύεσαι τη σέξι ξανθιά δεν είναι καθόλου εύκολο! Δεν πρέπει να πέσεις σε στερεότυπα και απαιτούνται ικανότητες για βνα φτιάξεις έναν ενδιαφέροντα χαρακτήρα. Σιγά σιγά σε γνωρίζουν κι έτσι σου δίνεται η ευκαιρία να τσαλακώσεις τον εαυτό σου και αν αρέσεις να έχεις προτάσεις και για άλλους ρόλους. Εχω – όπως όλοι – έναν μάνατζερ και έναν αντζέντη που είναι απαραίτητοι για να κλείσεις οντισιόν και να αυξήσουν τις πιθανότητες σου για περισσότερες δουλειές, οι οποίοι ευτυχώς πληρώνονται με ποσοστά. Στο L.A. οι περισσότερες οντισιόν γνωστοποιούνται μόνο στους αντζέντηδες. Αυτό συμβαίνει επειδή μόνο στο Λος Άντζελες υπάρχουν 2 εκατομμύρια ηθοποιοί!»

Διαβάστε ακόμα:

Η Αλούπη έγινε παρουσιάστρια ειδήσεων στις ΗΠΑ