Από την Πόλη στην Ανατολή: Στιγμές από το μεγάλο της οδοιπορικό στις πόλεις και τα χωριά της Ασιατικής Τουρκίας

Όσα θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο το Σάββατο 18 Ιουλίου, στις 20:00

Το Σάββατο 18 Ιουλίου, στις 20:00, η Μαρία Εκμεκτσίογλου, ξεφυλλίζει το προσωπικό της ημερολόγιο και μοιράζεται μαζί μας στιγμές από το μεγάλο της οδοιπορικό στις πόλεις και τα χωριά της Ασιατικής Τουρκίας.

Πίνοντας το τσάι της σε μια όμορφη ταράτσα, στο κέντρο της Πόλης, η Μαρία αναπολεί τους βασικότερους σταθμούς αυτού του ταξιδιού, με αφετηρία την Κωνσταντινούπολη. Μετά από μια βόλτα στον πύργο του Γαλατά, τα ατμοσφαιρικά παζάρια και την Αγία Σοφία, ξεκινάμε για τη Σμύρνη, τις πόλεις της Ιωνίας αλλά και τον μοναδικό χώρο της αρχαίας Εφέσου. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την πόλη Γκαζιαντέπ, το Ρουμ Καλέ, τη μισοβυθισμένη πολιτεία Χαλφέτι και το Μαρντίν με την ιδιαίτερη αραβική αρχιτεκτονική της και τα δαιδαλώδη σοκάκια της.

Επίσης, κάνουμε για ακόμα μία φορά περιήγηση στην Ούρφα και ζούμε συγκινητικές στιγμές επισκεπτόμενοι το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα. Από εκεί, ταξιδεύουμε στην ατμοσφαιρική Καππαδοκία και την Καισάρεια, ενώ λίγο πριν ολοκληρωθεί το οδοιπορικό, επισκεπτόμαστε τις πόλεις που βρίσκονται στις ακτές του Μαρμαρά: το Τεκίρνταγ, το Εντιρνέ και το Γκελίμπολου, δηλαδή τη Ραιδεστό, την Αδριανούπολη και την Καλλίπολη.