Από την κρίση στη φύση

Στο γενικό σύνολο τηλεθέασης η εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη συγκέντρωσε ποσοστό 22,3%, πιέζοντας ασφυκτικά το «Dancing On Ice».

Πρώτη στάση: Κρόκος Κοζάνης
Οι νέοι του ξακουστού χωριού εξηγούν στον Σταύρο Θεοδωράκη γιατί δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ τα χωράφια τους, τα οποία άλλωστε γεννούν ένα από τα πλέον περιζήτητα εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας.

Δεύτερη στάση: Πρέσπες
Η Σόνια είναι μουσικός, ο Αποστόλης αστυνομικός, η Αγγέλα αρχιτέκτονας και ο Νίκος περιβαλλοντολόγος. Και οι τέσσερις εγκατέλειψαν τις πόλεις και αγόρασαν κάποια ερειπωμένα σπίτια τα οποία ανακαινίζουν σε ένα όμορφο αλλά εντελώς εγκαταλελειμμένο χωριό τον Μηλιώνα Πρεσπών.
Λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα, στον ‘Αγιο Αχίλλειο, το νησάκι της λίμνης, οι «Πρωταγωνιστές» συναντούν τον Ηλία που μέχρι πρόσφατα ζούσε στην Αθήνα και την νεαρή ζωγράφο Ντάνα.
Επίσης, η Γκαμπριέλα μια Αυστριακή ακτιβίστρια εξομολογείται στον Σταύρο Θεοδωράκη το σχέδιο της για την ανάπτυξη των Πρεσπών.

Τρίτη στάση: Θεσσαλονίκη
Στη διάσημη Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, οι κάμερες καταγράφουν την εκπαίδευση των νέων αγροτών (μαθητών Λυκείου) στα θερμοκήπια, τις κότες, το άρμεγμα.

Τέταρτη στάση: Λίμνη Κερκίνη
Ο 29χρονος Χρήστος που ποτέ δεν σκέφθηκε να εγκαταλείψει τα 150 βουβάλια του, μιλά για τις ομορφιές της αγροτικής ζωής. Μόνο του παράπονο ότι τα κορίτσια εγκαταλείπουν τα χωριά τους και έτσι δεν υπάρχουν νύφες στην περιοχή.

Πέμπτη στάση: Κατερίνη
Η Ρίτσα και η Μαρία μυούν τους τηλεθεατές στο «κυνήγι» της άσπρης τρούφας με σκύλους, στα δάση του Ολύμπου.
Η κάμερα της εκπομπής παρακολουθεί μια παρέα νεαρών κυνηγών η οποία εξηγεί γιατί κυνηγά και τι συστήνει στους ανθρώπους των πόλεων.

Δείτε μερικά αποσπάσματα από το επεισόδιο: