Αντώνης Λουδάρος: «Σε σύσκεψη για την εκπομπή υπήρχαν στιγμές που δεν καταλάβαινα τίποτα»

«Έχω ένα συμβόλαιο που κάποια στιγμή θα λήξει»

Ο Αντώνης Λουδάρος, ο οποίος κάθε Σαββατοκύριακο παρουσιάζει πλέον το «Σπιτι μου σπιτάκι μου» μαζί με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και τον Παύλο Σταματόπουλο μίλησε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και στη Φένια Γιαννουλάδη για την «στροφή του στην παρουσίαση», αλλά και το αν είχε αμφιβολίες όταν του έγινε η πρόταση για την ψυχαγωγική εκπομπή του Alpha.

Για τον νέο του «ρόλο», εκείνον του παρουσιαστή:
«Είμαι ηθοποιός. Όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι, όταν είχα πρωτοξεκινήσει είχα τρομερά στεγανά. Ήμουν ταγμένος στο θέατρο και σνομπάριζα την τηλεόραση. Γενικά πολλοί ηθοποιοί του θεάτρου σνόμπαραν την τηλεόραση στην Ελλάδα όταν ξεκίνησε η ιδιωτική. Υπήρχε η πεποίηθηση ότι αυτοί που έχουν ποιότητα δεν κάνουν τηλεόραση. Μια μπούρδα δηλαδή. Είμαι μια 27 χρόνια σε αυτή τη δουλειά και πιστεύω ότι όποιος άνθρωπος σέβεται τον εαυτό του οφείλει να αλλάζει, να επανατοποθετείται πάνω στα πράγματα, να εξελίσσεται. Έτσι με τον καιρό έκανα και σίριαλ. Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθώντας το ψυχαγωγικό κομμάτι της τηλεόρασης αναρωτιόμουν και έλεγα «Αντώνη, θα μπορούσες;». Τηλεπαιχνίδια, πρωινά προγράμματα, βραδινά show. Το σκεφτόμουν αλλά δίσταζα να το παραδεχτώ ακόμα και στον εαυτό μου για πολύ καιρό. Με έβλεπα αλλά δίσταζα να το παραδεχθώ. Είχε όμως μπει αυτό το σποράκι μέσα μου. Απλώς πήρε περισσότερο χρόνο. Και η πορεία μου στο θέατρο άλλωστε έχει έντονο το μουσικό κομμάτι, το αμιγώς ψυχαγωγικό. Τα δυο -τρία τελευταία χρόνια άρχισα να το λέω. Δυνατά. Και σε φίλους.

Για την εκπομπή και την πρόταση:

«Είναι μια πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου, το οποίο ήταν ένα θετικό στοιχείο για εμένα, ότι δε θα είχα δηλαδή να πηγαίνω κάθε μέρα. Διότι δεν έχω αφήσει την κυρίως δουλειά μου. Εξακολουθώ να κάνω θέατρο. Ήταν όμως μια πόρτα μπροστά μου και έπρεπε να δω τι έχει από την άλλη πλευρά. Δεν είμαι δέσμιος κανενός, δεν με αλυσοδέσανε. Έχω ένα συμβόλαιο που κάποια στιγμή θα λήξει. Είναι όμως επιλογή μου και θα την υπερασπιστώ. Δεν είμαι επαγγελματίας αυτού του πράγματος και κάνω πολλές συναντήσεις, συζητήσεις, πρόβες ώστε να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ. Καταβάλλω προσπάθεια για να μάθω αυτά που σε άλλους φαίνονται αυτονόητα. Ήμασταν σήμερα σε σύσκεψη και υπήρχαν στιγμές που δεν καταλάβαινα τίποτα. Όταν αρχίζουν όλοι και μιλάνε με τηλεοπτική ορολογία είναι σα να ακούω κινέζικα. Ρωτάω όμως και προσπαθώ να μάθω. Τηρουμένων των αναλογιών ήμουν αρκετά ήρεμος στην πρώτη εκπομπή. Δεν είναι η δουλειά μου, αλλά αυτό που κάνω θέλω να το κάνω με χαρά και αγάπη. Ήταν καθαρά δική μου επιλογή και το τονίζω γιατί οι δικοί μου άνθρωποι ήταν πολύ πιο σκεπτικοί από μένα για το αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να κάνω αυτό το βήμα. Ήταν όλοι λίγο του στυλ «Μμμμ…» Εγώ ένιωσα ότι ήταν μια πρόκληση που ήθελα να την αντιμετωπίσω. Υπάρχουν πάντα γύρω μας άνθρωποι έτοιμοι να κάνουν το επικριτικό τους «μμμ» ακόμα και για το τι δουλειά κάνουμε. Δεν με απασχόλησε όμως ποτέ.»

Διαβάστε ακόμα:

Ο Αντώνης Λουδάρος ρώτησε τον Δήμο Βερύκιο αν είναι ομοφοβικός

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Πρεμιέρα ξυπόλητη παρέα με τον Μπρούνο