Ανειδίκευτος εργάτης: Ο Σπύρος Χαριτάτος εκπαιδεύεται στα καθήκοντα του τυροκόμου

Σήμερα στις 15:10 στον Alpha.

Η εκπαίδευση στα καθήκοντα του τυροκόμου συνεχίζεται το Σάββατο 18 Ιουνίου, στις 15:10. Ο Σπύρος Χαριτάτος, ως «Ανειδίκευτος εργάτης», συμμετέχει στα τελευταία στάδια παραγωγής της ξακουστής γραβιέρας Νάξου.

Ο Νίκος, εργάτης του τυροκομείου, μαθαίνει στον Σπύρο πώς να βγάζει από την άλμη τα τυριά που παράγονται με πρόβειο γάλα, αφού συμπληρώσουν λίγες ημέρες μέσα στη δεξαμενή. Στη συνέχεια, τον μυεί στο γύρισμα των «κεφαλιών», ώστε να πάρουν αέρα, μέχρι να ολοκληρωθεί η ωρίμανσή τους. Η διαδικασία αυτή μοιάζει παιχνιδάκι για τους μυημένους, ωστόσο μπορεί να ζαλίσει κάποιον πρωτάρη, που καλείται να γυρίσει περισσότερα από 3.000 κομμάτια τυρί χωρίς να ξεχάσει κάποιο και δίχως να χάσει τη σειρά!

Ακολουθεί η μεταφορά τους με παλέτες στο «πλυντήριο» τυριών. Εκεί, αναλαμβάνει άλλος «συνάδελφος», ο Γιάννης, να δείξει στον Σπύρο τα μυστικά. Τα καθαρά τυριά μπαίνουν στην άρμη κι έπειτα στο ψυγείο για να στεγνώσουν. Όταν φύγει η υγρασία από τα κεφάλια, τότε έρχεται η ώρα της συσκευασίας στη μορφή που η περίφημη γραβιέρα και το εξαιρετικό κεφαλοτύρι φτάνουν στο τραπέζι τού καταναλωτή.