«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μου είχε πει “δεν είσαι ούτε Κούρκουλος, ούτε Βέγγος”…»

Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Είχε φρικάρει πολλές φορές με την λατρεία του κόσμου. Έφτανε σε κάποιες στιγμές που δεν άντεχε».

Στο Parole βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος μίλησε για την σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Το βάρος έπεσε στις βιογραφίες. Ενώ είμαι παιδί του θεάτρου, κλείστηκα για δέκα χρόνια σε ένα γραφείο κι έγραψα 23 βιογραφίες. Δεν το αλλάζω με τίποτα αυτό, έμαθα πάρα πολλά. Η Αλίκη μου έλεγε “δεν είσαι ούτε Κούρκουλος ούτε Βέγγος. Έχεις ένα baby face και δεν ξέρω τι ρόλους πρωταγωνιστικούς θα μπορούσες να κάνεις”. Δεν θα γινόμουν, δηλαδή, ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Κι επειδή μου άρεσε να είμαι πρώτος στη ζωή μου σε κάποιον τομέα τελικά ήρθε το πράγμα και απέδειξε πως η Αλίκη είχε δίκιο. Στην Αλίκη το χρωστάω, γιατί εκείνη το είδε πρώτη και είπε “εσύ πρέπει να μου κάνεις αυτό”».

«Ήταν το πρόσωπο που απασχολούσε περισσότερο. Όπου και να κυκλοφορούσαμε, πηγαίναμε με αστυνομία. Είτε στην Κύπρο, είτε στο θέατρο απ’ έξω να πάμε κάπου, υπήρχε μια λατρεία για την Αλίκη. Είχε φρικάρει πολλές φορές, έφτανε σε κάποιες στιγμές που δεν άντεχε. Ο κόσμος, όταν σε αγαπάει, νομίζει ότι μπορεί να έχει τα πάντα από σένα. Δεν είναι έτσι όμως, πρέπει να καταλαβαίνει ότι κι εσύ είσαι άνθρωπος».