Αλέξανδρος Παρθένης: Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που έχασε σε δημοφιλή σειρά λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας

Αλέξανδρος Παρθένης

«Το 2009 είχα ένα αρκετά σοβαρό θέμα υγείας που...»

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό DownTown και στη Νάνσυ Φαφούτη, ο Αλέξανδρος Παρθένης μιλά για την αποχή του από τη δημοσιότητα για αρκετά χρόνια πριν τη συμμετοχή του στο  Survivor και αποκαλύπτει τη σημαντική πρόταση που αναγκάστηκε να απορρίψει λόγω ενός σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε.

Ο ίδιος είχε αναφερθεί και πριν λίγο καιρό στο σοβαρό χειρουργείο που είχε κάνει στον αυχένα.

Survivor – Αλέξανδρος Παρθένης: Το σοβαρό χειρουργείο και το απαγορευτικό αγώνισμα
Γιατί απείχες από τη δημοσιότητα; Ήταν επιλογή σου;

Νομίζω ότι ήταν ένας συνδυασμός επιλογής και συγκυριών. Το 2009 είχα ένα αρκετά σοβαρό θέμα υγείας που μου στέρησε την ευκαιρία να συμμετάσχω σε ένα σίριαλ του MEGA, στη Ζωή της Άλλης. Τότε είχα ζητήσει μια τεράστια συγγνώμη από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Αρβανίτη και εννέα χρόνια μετά τον ευχαριστώ που με περίμενε για έναν μήνα. Τον πήρα όμως τηλέφωνο και του είπα ότι δεν θα μπορούσα να συμμετάσχω για να γίνει η αποκατάσταση της υγείας μου και προχώρησε στην αντικατάσταση μου. Τώρα η υγεία μου είναι μια χαρά. Αργότερα, λόγω της κρίσης, τα ελληνικά σίριαλ ήταν ελάχιστα. Οπότε σ’ αυτή την περίοδο των εννέα χρόνων δεν μου δόθηκε κάποια άλλη ευκαιρία, δεν υπήρχε κάποια πρόταση για συνεργασία.

Το κυνήγησες όμως; 

Όχι. Είμαι ένας άνθρωπος που γενικά δεν κυνηγάω. Είχα φτάσει στο σημείο να έχω αναγνωρισιμότητα, οπότε, αν κάποιος παραγωγός, σκηνοθέτης ή σεναριογράφος με είχε στο μυαλό του, θα μπορούσε να με πάρει τηέφωνο και να μου στείλει κάποιο concept.