Αυτοψία: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο;

Στις 23:45 στον Alpha...

Εκατόν πενήντα άτομα από τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών αφήνονται κάθε μέρα ελεύθερα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τις πύλες και να απελευθερώσει τους κρατούμενους μετανάστες. Οι πρώτοι που αφέθηκαν από τα Κέντρα πήγαν στην Ομόνοια, η οποία έχει γίνει σημείο συνάντησης των περισσοτέρων μεταναστών. «Τους αφήσαμε στην Ομόνοια γιατί εκεί είναι το φτηνό φαγητό, οι συμπατριώτες τους, το ΜΕΤΡΟ» επισημαίνει στον Αντώνης Σρόιτερ η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Εάν σε κάθε πονεμένο αυτού του πλανήτη υποσχόμαστε ότι μπορεί να έρχεται στην πατρίδα μας να τρώει τσάμπα να σουλατσάρει όλη μέρα τσάμπα, θα έρθουν όλοι εδώ και δεν θα θέλουν να φύγουν ποτέ» τονίζει ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος ήταν Υπουργός Δημόσιας Τάξης όταν ξεκίνησαν να λειτουργούν τα Κέντρα Κράτησης.

Η «Αυτοψία» ακολούθησε μετανάστες από το Κέντρο της Κορίνθου, οι οποίοι περιέγραψαν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τώρα, αλλά και μετέφεραν την αγωνία τους για το αύριο.

Επίσης, η κάμερα της εκπομπής βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας και κατέγραψε εικόνες από τα σπίτια – τρώγλες που φιλοξενούν τους μετανάστες, τον τρόπο που τους εκμεταλλεύονται, αλλά και καταγγελίες για άθλιες συνθήκες διαβίωσης και ξυλοδαρμούς στα Κέντρα Κράτησης.