H Marina Satti και η Κατερίνα Πολέμη στο «SummERTime»

Στο πλαίσιο των συναυλιών που περιλαμβάνει η πολιτιστική-μουσική δράση «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή», την οποία συνδιοργανώνουν η ΕΡΤ και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, στις 20:30, η Marina Satti με τις Fonés και η Κατερίνα Πολέμη με τους τρεις μουσικούς της, παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Οι Fonés αποτελούνται από οκτώ γυναικείες φωνές και έναν κρουστό. Συγκεκριμένα, από τους Ειρήνη Αραμπατζή, Ευγενία Λιάκου, Ερασμία Μαρκίδη, Άννη Ντουμούζη, Έλενα Παπαδημητρίου, Ελένη Ποζατζίδου, Marina Satti, Βιργινία Φραγκούλατζη και τον Άγγελο Πολυχρόνου στα κρουστά.

fones

«Η έμπνευσή μας για τις Fonés», λέει η Marina Satti, «ξεκινάει από τους ήχους του κόσμου και πώς εναρμονίζονται σ’ ένα πολυφωνικό σύνολο με διαφορετικές προσωπικότητες. Πρώτη ύλη είναι αγαπημένα μας παραδοσιακά τραγούδια απ’ όλες τις ηπείρους και επιθυμία μας να τις φέρουμε κοντά».

Κατερίνα Πολέμη Quartet: «Spread the Music, not the Name», λεγόταν το άλμπουμ με το οποίο μας συστήθηκε το 2011 η Ελληνοβραζιλιάνα Κατερίνα Πολέμη. Και μετά ήρθε το σάουντρακ της «Μικράς Αγγλίας» του Παντελή Βούλγαρη, οι μουσικές για το θέατρο και τα εκρηκτικά live. Σάμπα και μπόσα νόβα, τζαζ και world music χωράνε ίσα-ίσα στα πληθωρικά live της Κατερίνας Πολέμη…
Ο Γιάννης Αγγελόπουλος (κρουστά), ο Αντρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα) και ο Πέτρος Βαρθακούρης (κοντραμπάσο) συμπληρώνουν το κουαρτέτο.

Μια σπάνια ευκαιρία ν’ απολαύσετε -με ελεύθερη είσοδο- στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, μια βραδιά ατμοσφαιρική, γεμάτη πάθος, πλούσια σε ρυθμούς και μελωδίες.

Η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 και το Kosmos 93,6.