1000 μίλια γεύσεις: Ο Βαγγέλης Δρίσκας στην Πράγα

Το Σάββατο 30 Μαϊου στις 20:00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ένα special επεισόδιο με στάσεις σε όλο τον κόσμο, με τις πιο όμορφες εικόνες και τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες από τους σημαντικότερους ανθρώπους της γαστρονομίας κάθε τόπου παρουσιάζει ο Βαγγέλης Δρίσκας και η εκπομπή «1000 μίλια γεύσεις», το Σάββατο 30 Μαΐου στις 20.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Περιηγηθείτε στην Πράγα στην πιο απολαυστική βόλτα στην παλιά πόλη με τα πανέμορφα κτίρια και την μοναδική αρχιτεκτονική τους. Εκεί ο Βαγγέλης Δρίσκας επισκέπτεται ένα από τα πιο καινούργια εστιατόρια της πόλης και μοιράζεται γεύσεις της μοντέρνας τσέχικης κουζίνας.

Στη συνέχεια δύο προορισμοί : Nότια Κορέα και Μπαλί, δύο τόποι με τους πιο ζεστούς και φιλόξενους κατοίκους. Στο κέντρο της Σεούλ παρέα με τους ντόπιους κάνουν την καθιερωμένη επίσκεψη στο πηγάδι των ευχών και στην Ζεονζού, στα νότια της χώρας, κάνουν τη βόλτα σε ένα καλοδιατηρημένο παραδοσιακό χωριό και απολαμβάνουν λιχουδιές του δρόμου. Η συνέχεια είναι ακόμη πιο νόστιμη αφού ο Βαγγέλης ταξιδεύει στο Μπαλί, όπου συναντά έναν διάσημο σεφ και δάσκαλο μαγειρικής για να μάθει από πρώτο χέρι μερικά από τα πιο κλασσικά πιάτα της τοπικής κουζίνας.

Από την εκπομπή δεν λείπει και το ανεκτίμητο φαγητό της μαμάς. Ταξίδι λοιπόν στο «Χρυσό Τρίγωνο» της Ασίας όπου ο Βαγγέλης δοκιμάζει το πιο γνωστό πιάτο του Τσιάνγκ Μάι από τα χέρια μίας μαγείρισσας που το ετοιμάζει σε μία μικρή αυλή με τον ίδιο τρόπο καθημερινά, τα τελευταία 30 χρόνια. Και φυσικά όπως σε κάθε επεισόδιο νέες συνταγές από τον Βαγγέλη Δρίσκα εμπνευσμένες από τους προορισμούς που επισκέφτηκε.

Για ακόμη μία φορά, ανθρώπινες ιστορίες φαγητού, ήχοι, γεύσεις και εικόνες που μαγεύουν, μπλέκονται σε ένα συναρπαστικό επεισόδιο.