UPDATE Μαζεύουν πράγματα στο ALTER- Οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε αγωγές

Διαβάστε τις εξελίξεις στο ALTER

Στη συνέλευση της Παρασκευής θα παραστούν νομικοί σύμβουλοι της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να αποφασιστεί ποια γραμμή θα ακολουθηθεί – το πιθανότερο είναι να κατατεθούν αγωγές – ώστε οι εργαζόμενοι να διασφαλίσουν τα χρήματά τους. Στη διαβούλευση έπεσε ως ιδέα να προβάλλεται και ένα απεργιακό αντιδελτίο το οποίο θα δίνει βήμα όχι μόνο στους εργαζόμενους του ALTER αλλά και σε άλλα κοινωνικά στρώματα τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά εργασιακά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zappit, σήμερα υπήρξε και νέα κίνηση του Κώστα Γιαννίκου ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον εκπρόσωπο τον εργαζομένων Βασίλη Ζέρβα όπου και του είπε ότι από την Παρασκευή ή την Δευτέρα θα ξεκινήσει σταδιακά η καταβολή των δεδουλευμένων και ότι ο ίδιος δεν έχει σταματήσει να κάνει προσπάθεια για να μπουν τα λεφτά.

Να σας θυμίσουμε ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα και οι 140 δημοσιογράφοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας καθώς η εργοδοσία δεν τήρησε τις υποσχέσεις της για πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων και προχώρησε μόνο στην καταβολή του δώρου και ενός ποσοστού της τάξης του 20% από έναν και μόνο μισθό.

Και ενώ κάποιοι εργαζόμενοι ελπίζουν μέχρι και την τελευταία στιγμή πως ο ισχυρός άνδρας του Καναλιού Κώστας Γιαννίκος θα τηρήσει την υπόσχεσή του για σταδιακή καταβολή των δεδουλευμένων τα επόμενα εικοσιτετράωρα οι περισσότεροι δεν ελπίζουν πλέον σε τίποτα και έτσι έχουν ξεκινήσει να μαζεύουν τα προσωπικά τους αντικείμενα από τα γραφεία. Μεταξύ αυτών και μεγαλοστελέχη και παρουσιαστές του καναλιού που σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους προεξοφλούν την πτώχευση του καναλιού ή στην καλύτερη περίπτωση την υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Πλέον το ALTER έχει δεχθεί και τελεσίγραφο από την DIGEA πως αν τις επόμενες εβδομάδες δεν αποπληρώσει το χρέος του προς την ψηφιακή πλατφόρμα τότε θα κατέβει από το μπουκέτο των ψηφιακών καναλιών.

Πάντως πλέον στελέχη του σταθμού μιλούν ανοιχτά για το κλείσιμο του καναλιού τα επόμενα εικοσιτετράωρα όπως ο Γιώργος Τράγκας από αέρος Real fm σήμερα το πρωί: «Τον π.. το ALTER! Δύσκολο να βρει 520 εκατομμύρια ευρώ. Κλείνει το μαγαζί, όπως σας τα έχω πει κατά καιρούς, δεν πήγαινε άλλο. Πλήρωνα και από την τσέπη μου. Πάει και αυτό το μαγαζί. Μας τελείωσε!» είπε επί λέξει ο πρώην σχολιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.