Τηλεοπτικές άδειες: Τι θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η δημοπρασία

τηλεοπτικές άδειες
Greece's Ministers deliver a press conference to inform about insurance plan in Athens, January 18, 2016. / Συνέντευξη τύπου του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και κ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κατρούγκαλου, Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τριφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, του Υφυπουργού Τρύφων Αλεξιάδη και της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2016.
Διαβάστε τι προβλέπει ο νόμος Παππά και ποιά θα είναι τα επόμενα βήματα όταν θα ολοκληρωθεί η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

1. Μετά την ανακοίνωση εκείνων που πλειοδότησαν και απέκτησαν τις τηλεοπτικές άδειες, θα γίνει εντός πέντε ημερών έλεγχος πόθεν έσχες των κεφαλαίων των επιχειρηματιών που θα επενδυθούν για την αγορά της άδειας.

2. Όσοι έχουν εξασφαλίσει άδεια θα πρέπει να καταβάλλουν το 1/3 του συνολικού τιμήματος μέσα σε 15 ημέρες. Το επόμενο 1/3 θα πρέπει να καταβληθεί εντός 6μηνου και το τελευταίο 1/3 στην συνέχεια εντός 12μηνου. Μέσα σε 15 ημέρες θα κατακυρωθούν οι 4 υπερθεματιστές της δημοπρασίας.

3. Η απόφαση του ΣτΕ για τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών αναμένεται να εκδοθεί περί τα μέσα Οκτωβρίου. Το ΣτΕ θα εξετάσει την ουσία των προσφυγών των σταθμών κατά της αδειοδότησης και την συνταγματικότητα του νόμου.

4. Σε διάστημα 90 ημερών από την κατακύρωση των αδειών στους υπερθεματιστές οι σταθμοί που δεν πήραν άδεια πρέπει να σταματήσουν να εκπέμπουν. Αυτό τοποθετείται στις αρχές μέ μέσα Δεκεμβρίου. Η Digea δεν έχει δικαίωμα να μεταδίδει πρόγραμμα μη αδειοδοτημένων τηλεοπτικών σταθμών.

5. Μέσα στο 2016 όπως έχει δηλώσει ο Νίκος Παππάς θα προκηρυχθούν οι περιφερειακές άδειες.