Θάνος Δημάδης: Κινείται νομικά κατά του ΑΠΕ και της ΕΡΤ για τη μεταμφίεση

Θάνος Δημάδης

«Μένω συνεπής σε όσα έχω προαναγγείλει δημόσια για την προσφυγή μου στην Δικαιοσύνη κατά όσων με έβλαψαν εργασιακά και κοινωνικά, με συκοφάντησαν και με εξύβρισαν».

Μετά το περιστατικό που συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη με πρωταγωνιστές τον Θάνο Δημάδη και τον Δημήτρη Σουλτογιάννη, οι οποίοι μεταμφιέστηκαν για να παρακολουθήσουν τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, σταμάτησε η συνεργασία τους με τον Alpha και το Star αντίστοιχα. Σήμερα, ο Θάνος Δημάδης κινείται νομικά κατά του «ΑΠΕ, της ΕΡΤ αλλά και σειράς ιδιοκτητών και δημοσιογράφων ελληνικών σάιτς και εφημερίδων που με συκοφαντίες και ψέματα με παρουσίασαν ότι συνελήφθην από τις αμερικανικές αρχές για την διάπραξη ποινικών αδικημάτων, ότι μου ασκήθηκαν διώξεις από τις αμερικανικές αρχές που θεώρησαν ότι διέπραξα πλαστογραφία, ότι είμαι ακόμα ύποπτος τρομοκρατίας, και ότι βρίσκομαι αντιμέτωπος με απέλαση και φυλάκιση στις ΗΠΑ».

Η δημόσια ανακοίνωση του Θάνου Δημάδη

Φίλες και φίλοι,

από τις 18 Σεπτεμβρίου, όταν το ΑΠΕ δίνει την συκοφαντική και ψευδή είδηση περί σύλληψής μου στη Νέα Υόρκη για πλαστογραφία και άσκησης διώξεων εναντίον μου από τις αμερικανικές αρχές, το μόνο που προέχει για μένα είναι να υπερασπιστώ την τιμή και υπόληψή μου. Στο διάστημα αυτό από τότε μέχρι σήμερα έχω κοστολογήσει την παρουσία αλλά και την απουσία φίλων, συναδέλφων και συνεργατών. Υπήρξαν εκείνοι που τις πρώτες δύσκολες ώρες, όταν η συκοφαντία αποδεικνύεται πολύ βαριά για να σταθείς στα πόδια σου και να την αντιμετωπίσεις, προσέφεραν έστω και μία απλή κουβέντα στήριξης, δήλωσαν την παρουσία της σκέψης τους στο πλευρό μου. Υπήρξαν όμως και άλλοι- ουκ ολίγοι- που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να με εξοντώσουν επαγγελματικά και να με απενεργοποιήσουν δημοσιογραφικά, κρυβόμενοι από τις ευθύνες τους, βουτηγμένοι στα ψέματα με τα οποία έχτισαν καριέρες, όπως δημοσιογράφοι- διορισμένοι υπάλληλοι ταυτοχρόνως της εκάστοτε κυβέρνησης.

[dfp_ads id=236982]

Τους πρώτους τους ευχαριστώ που ήταν και παραμένουν δίπλα μου. Τους δεύτερους τους αφήνω στην κρίση της ίδιας ζωής η οποία κύκλους κάνει καθότι όλα εδώ πληρώνονται.

Μένω συνεπής σε όσα έχω προαναγγείλει δημόσια για την προσφυγή μου στην Δικαιοσύνη κατά όσων με έβλαψαν εργασιακά και κοινωνικά, με συκοφάντησαν και με εξύβρισαν. Αναγκάζομαι να στραφώ νομικά κατά των θεσμικών Μέσων Ενημέρωσης της χώρας, όπως το ΑΠΕ και η ΕΡΤ αλλά και σειράς ιδιοκτητών και δημοσιογράφων ελληνικών σάιτς και εφημερίδων που με συκοφαντίες και ψέματα με παρουσίασαν ότι συνελήφθην από τις αμερικανικές αρχές για την διάπραξη ποινικών αδικημάτων, ότι μου ασκήθηκαν διώξεις από τις αμερικανικές αρχές που θεώρησαν ότι διέπραξα πλαστογραφία, ότι είμαι ακόμα ύποπτος τρομοκρατίας, και ότι βρίσκομαι αντιμέτωπος με απέλαση και φυλάκιση στις ΗΠΑ. Όταν σε μία χώρα τα θεσμικά Μέσα Ενημέρωσης με την αρωγή κάποιων δημοσιογράφων δεν διστάζουν να συκοφαντήσουν, να απαξιώσουν υπολήψεις και να διασύρουν προσωπικότητες με ασύστολα ψεύδη αδιαφορώντας να αποκαταστήσουν την αλήθεια, τότε δυστυχώς το πρόβλημα είναι βαθύτερο, είναι πρόβλημα Δημοκρατίας και αφορά τους πάντες.

Τα εξώδικα που παραλαμβάνουν σήμερα όσοι με συκοφάντησαν είναι η τελευταία ευκαιρία που τους δίνεται για να επανορθώσουν. Το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση μηνύσεων και αγωγών από τους δικηγόρους μου κατά των συγκεκριμένων δημοσιογράφων και Μέσων Ενημέρωσης. Παράλληλα γνωστοποιώ ότι θα ζητήσω από την ΕΣΗΕΑ την παραπομπή αυτών των συναδέλφων στα Πειθαρχικά όργανα της Ένωσης. Αναμένω από την ΕΣΗΕΑ, η οποία τις πρώτες ώρες της κατασυκοφάντησης μου είχε βγάλει ανακοίνωση ότι θα με παραπέμψει στο Πειθαρχικό για να θέσει τελικά την υπόθεση στο αρχείο, να μην λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αλλά να δείξει την ανάλογη σπουδή για την κατάφωρη παραβίαση σειράς αρχών του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας από όσους επιδίωξαν και πέτυχαν τον διασυρμό και κατασυκοφάντηση μου.