Συνέχιση των κινητοποιήσεων στο χώρο των ΜΜΕ εισηγείται το Διασωματειακό

Διαβάστε τι εισηγείται με ανακοίνωση του το Διασωματειακό των ενώσεωνν στο χώρο των ΜΜΕ.

Η ανακοίνωση του Διασωματειακού: 

Σε συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ συζητήθηκε και αποτιμήθηκε η πρόσφατη 4ημερη γενική απεργία σε όλα τα ΜΜΕ. Διαπιστώθηκε -μεταξύ άλλων- ότι μετά την απεργιακή μας κινητοποίηση εκδηλώθηκαν συντονισμένες επιθέσεις των εργοδοτών με στόχο την πλήρη κατάργηση των ΣΣΕ και θεσμικών κατακτήσεων και της μεθόδευσης ενός κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων με απολύσεις, μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία, μειωμένη απασχόληση για τον ίδιο όγκο εργασίας, μονομερή αλλαγή ειδικότητας και υπογραφή ιδιωτικών συμφωνητικών.

Απέναντι σε αυτή τη νέα επίθεση των εργοδοτών –σε συνεργασία με την κυβέρνηση- να αποδομήσουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό μας δικαίωμα, συνεχίζουμε ομόφωνα και αδιαπραγμάτευτα να αντιτάσσουμε την οργανωμένη, μεθοδική και συνεχή μας αντίσταση και την απόφασή μας για ολομέτωπη μέχρι τέλους σύγκρουση μαζί τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων την συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε επίσης την εισήγηση στα Δ.Σ. των Ενώσεων για απεργίες στα ανοιχτά μέτωπα εκδοτικών επιχειρήσεων όπου οι εργασιακές συνθήκες επιδεινώνονται ραγδαία και οι αγωνιστικές δράσεις
μας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Από την Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής των συνεργαζόμενων ενώσεων στο Μ.Μ.Ε.