Στις 21 Απριλίου η έναρξη λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ

Λιγότερο από ένας μήνας μέχρι την τελική προθεσμία της EBU.

27 Απριλίου είναι η καταλητική ημερομηνία που ορίζει η συμφωνία της EBU και η διοίκηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες προκειμένου το εγχείρημα που ετοιμάζεται εδώ και μήνες να μη βγει εκπρόθεσμο.

Σύμφωνα με τη Reallife στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που κάνουν τα μέλη της διοίκησης η επικρατέστερη ημερομηνία για την έναρξη της λειτουργίας είναι η Δευτέρα 21 Απριλίου, δηλαδή η Δευτέρα του Πάσχα και επέτειος από το πραξικόπημα των συνταματαρχών. Τα στελέχη επιθυμούν τα τηλεοπτικά αποκαλυπτήρια του οριστικού φορέα να γίνουν Δευτέρα και κάτι τέτοιο δεν αφήνει πολλά περιθώρια επιλογής…

Εναλλακτικά εξετάζεται το ενδεχόμενο μετά από συνεννόηση με την ευρωπαική Αρχή η έναρξη να μετατεθεί την επομένη της ημέρας που ορίζει η συμφωνία, δηλαδή στις 28 Απριλίου.

Την ίδια στιγμή όλο το βάρος πέφτει στην όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της διαδικασίας προσλήψεων. Προβληματισμό προκαλεί σε αυτή τη φάση η στελέχωση της ομάδας των αξιολογητών οι οποίοι θα κληθούν να κάνουν συνεντεύξεις με τους υποψηφίους προς πρόσληψη για τις 356 θέσεις. Η λίστα με τους αξιολογητές περιλαμβάνει 130 πρόσωπα, εκ των οποίων θα επιλεγούν 60.

Αναφέρεται μάλιστα ότι μεταξύ αυτών βρίσκονται στελέχη δημοσιογράφοι που εργάζονται σε ιδιωτικούς σταθμούς, κάποιοι και on camera. Ακόμα δεν είναι βέβαιο αν θα επιλεγούν καθώς κάποιοι στη ΝΕΡΙΤ θεωρούν μάλλον παράδοξο να καλείς στελέχη του ανταγωνισμού σου να επιλέξουν προσωπικό.