Σίμος Κεδίκογλου: «Τα κτίρια της ΕΡΤ δεν θα γίνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης»!

Η απάντηση του κυβερνητικού εκρποσώπου στον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική του σε ό,τι αφορά το θέμα της παραχώρησης κτιρίων της ΕΡΤ ΑΕ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Απαντώντας στις ανερμάτιστες αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ περί της παραχώρησης κτηρίων της ΕΡΤ ΑΕ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Σίμος Κεδίκογλου  δήλωσε τα εξής:

Στα κτήρια που θα παραχωρηθούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν θα δημιουργηθούν «στρατόπεδα συγκέντρωσης», όπως αναφέρει ηθελημένα  παραποιώντας την πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα στεγαστούν οι επιτροπές παροχής ασύλου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Πιστεύαμε ότι ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν θα είχε αντίρρηση σε μια τέτοια αντιμετώπιση, αλλά φαίνεται ότι προτιμά την παράταση της σημερινής εκρηκτικά αδιέξοδης κατάστασης από την οποία προφανώς προσδοκά κομματικά οφέλη.

Εάν η ΕΡΤ ΑΕ δεν διευκόλυνε το ελληνικό Δημόσιο, τότε αυτό θα επιβαρυνόταν με εκατομμύρια επιπλέον δαπάνες για να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί – και πάλι- τα επιπλέον βάρη να τα φορτωθούν οι Έλληνες πολίτες.

Ως τομεάρχης ΜΜΕ στην αντιπολίτευση,  είχα επιμείνει στην ανάγκη να διατηρηθεί σε λειτουργία το υπερσύγχρονο στούντιο της ΕΡΤ στην οδό Κατεχάκη καθώς επίσης να συνεχίσει να μεταδίδεται- και μάλιστα εμπλουτισμένο – το πρόγραμμα της ΕΤ1. Και τα δύο υλοποιούνται. Τα κτήρια που θα παραχωρηθούν περιέχουν εγκαταστάσεις που ελάχιστα έχουν χρησιμοποιηθεί  τα τελευταία χρόνια. Η δε επικείμενη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή θα τα καταστήσει ουσιαστικά ανενεργά.

Κατόπιν αυτών, παραδίδουμε τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση των Ελλήνων πολιτών».

Διαβάστε όλες τις MEDIA ειδήσεις εδώ!